Kaliniću rekord, Vlašiću ovacije, Hajduk razbijanjem Istre došao bod iza Dinama

Foto: Hina

HAJDUK je na Poljudu u 12. kolu Prve HNL svladao Istru 1961 s 3:0. 

Susret riješen u prvih deset minuta

Hajduk je do pobjede protiv Puljana došao već nakon prvog dijela u kojem su pali svi pogoci, a nakon 10 minuta igre bilo je 2:0. U 8. minuti branič Istre Renato Gojković je nespretno pogodio vlastitu mrežu, nakon što je s lijeve strane ubacio Nikola Vlašić.
 
Dvije minute kasnije Jefferson je preciznim i jakim udarcem pogodio sami kut, prethodno je lijepo po lijevoj strani prošao Vlašić i sjajnom povratnom loptom servirao loptu Brazilcu.
 
Caktaš nakon pola sata postavio konačan rezultat
 
Na konačnih 3:0 je povećao Mijo Caktaš iz jedanaesterca u 30. minuti, koji je dosuđen nakon što je Juranovićev udarac pogodio u ruku Kenana Hadžića.
 
Utakmica će se pamtiti i po rekordu vratara Hajduka Lovre Kalinića, koji je već nakon osam minuta igre oborio klupski rekord  Danijela Subašića od 548 minuta bez primljenoga gola. Doduše, još lovi doseg Zorana Slavice iz 1992. godine, koji je imao niz od 711 minuta bez primljenog gola, ali nije neprekidno bio na vratima Hajduka u tom periodu.
 
Kalinić srušio Subašićev rekord, Vlašiću čestitke tribina
 
Kalinić nije primio gol u sedam dvoboja i ukupno 631 minutu, a rekord HNL-a drži Dinamov  vratar Ivan Kelava s 951 minutom.  
 
U 80. minuti Vlašića je prilikom izlaska iz igre 7519 gledatelja nagradilo ovacijama, uz čestitarsku pjesmu za njegov 18. rođendan.
 
Hajduk je ostao drugi s 23 boda, samo  bodom manje od vodećeg Dinama, dok je Istra 1961 sedma s 14 bodova.

Hajduk: Kalinić - Velazquez, Milović, Bilji, Milić, Jefferson, Caktaš, Juranović, Balić (od 59. Maglica), Tudor, Vlašić (od 80. Mujan)

Istra: Iveša - Gojković (od 20. Hadžić), Žižić, Bouhna, Tomić, Mišić, Zlomislić, Repić, Heister, Zolotić, Kasalica

 

Standings provided by

Pročitajte više