sp 2022

Kanada slavi svog heroja iz Knina. Vodi je na SP čudesnom obranom protiv Amerike

MILAN BORJAN, kapetan Crvene zvezde i Kanade rođen u Kninu, nastavio je niz čudesnih obrana kojima vodi Kanadu na prvi SP nakon 36 godina. Najnoviju je izveo za pobjedu protiv najvećeg rivala SAD-a (2:0), kojom je Kanada došla na korak do povijesnog uspjeha.

Meksiko, Honduras, Amerika... Sve te pobjede spasio je Borjan

Pri vodstvu Kanade 1:0 na ubačaj iz kornera za SAD sjajno je skočio i glavom pucao Weston McKennie. Kao i prije tri dana protiv Hondurasa te prije tri mjeseca protiv Meksika, činilo se da je gol kanadskih protivnika neminovan. Međutim, šut igrača Juventusa nije završio u golu zaslugom Milana Borjana.

On se akrobatski vinuo pod prečku te od tamo iščupao loptu koja je išla u gol. I još jedna poveznica s prethodnim mečom u kvalifikacijama; nakon što je Borjan spektakularnom obranom spasio minimalno vodstvo Kanade, njegovi suigrači su još jednim golom potvrdili pobjedu. 

Dogodilo se nezamislivo, netko je ispred SAD-a i Meksika

Kao što smo već pisali, Kanada je senzacija kvalifikacija za SP. Pred kraj kvalifikacija zone CONCACAF uvjerljivo drži prvo mjesto skupine. Kanada kao neporaženi lider srednje i sjevernoameričkih kvalifikacija za SP, i to nakon što su ušle u završnu fazu, donedavno je bila nezamisliva scena.

Oduvijek iza Kostarike, Jamajke, a da ne spominjemo Meksiko ili posljednjih desetljeća SAD, sada, predvođena svojim srpskim kapetanom rođenim u Hrvatskoj, najozbiljnije konkurira za odlazak na prvi SP još od 1986.

Četiri kola prije kraja kvalifikacija drži prvo mjesto ispred SAD-a (od kojeg se odlijepila ovim trijumfom u derbiju) i Meksika. Prva tri mjesta vode izravno na SP, a četvrto u dodatne, interkontinentalne kvalifikacije. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ČUDESNU BORJANOVU OBRANU

Pročitajte više