HRVATSKI NOGOMETAŠI

Kao dijete ga je Chelsea kupio u Zaprešiću za tri milijuna eura. Evo što je sad izveo

Foto: Action Images / Matthew Childs

MATEJ DELAČ je mjesec dana prije 18. rođendana ostvario san. Mladi i perspektivni golman Intera iz Zaprešića je u ljeto 2010., nakon samo jedne cijele sezone kao prvi vratar skromnog hrvatskog kluba, ostvario milijunski transfer u engleskog i europskog velikana.

Chelsea, koji je upravo osvojio duplu englesku krunu, kupio ga je uz odštetu od tri milijuna eura, čime je dječak Delač postao najskuplji hrvatski golman u povijesti.

Ništa nije slutilo na to da će mu vrhunac biti dupla kruna sa Sarajevom i kup s Vojvodinom

Usput ga je Slaven Bilić zvao u seniorsku reprezentaciju Hrvatske kao njenog najmlađeg golmana ikad. Činilo se da je Delač na putu da ostvari veliku karijeru. Ipak, 11 godina kasnije najveći uspjesi su mu dupla kruna Bosne i Hercegovine te kup Srbije.

Chelsea ga je posuđivao od Portugala i Nizozemske do Bosne i Srbije

Po prelasku u Chelsea nije zaigrao s Drogbom i pod Ancelottijevom komandom, nego se otisnuo na nevjerojatan niz posudbi: Vitesse, Češke Budejovice, Vitoria Guimaraes, Zaprešić, Vojvodina, Sarajevo, Arles, opet Sarajevo, Mouscron, a u ljeto 2017. konačno se vratio u Chelsea.

Nakon sedam godina u Chelseaju otišao bez ijedne utakmice za klub

Ipak, nikada nije zaigrao u službenoj utakmici za klub koji je za njega dao bogatstvo. Sljedećeg je ljeta prešao bez odštete u danski Horsens. 

Deveti klub u tih osam godina Delaču je za sada i posljednji. Ondje je sada već 30-godišnji Delač u 20. kolu Superlige izveo obranu sezone.

Obrana godine za zadnju momčad danske lige

Na utakmici protiv Nordsjaellanda (2:2) čudesno je ispod prečke iščupao snažan udarac Daniela Svenssona te se sjajnom paradom pohvalio na Twitteru.

Delač je nezamjenjiv u zadnjeplasiranoj momčadi danske prve lige. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više