Kao Dinamo i Lokomotiva: Mosor iz Žrnovnice postaje filijala Hajduka

MOSOR iz Žrnovnice bi uskoro mogao postati filijala Hajduka, ono što je Lokomotiva Dinamu. Ideja Hajduka je da dio svog prekobrojnog kadra pošalje u Žrnovnicu, a time bi Mosor dobio bolju momčad.

Hajduk je htio od GOŠK-a iz Kaštel Gomilice napraviti svoju filijalu, ali to nije prošlo pa su se ovaj put znatno bolje pripremili. I prije su igrači Hajduka nerijetko odlazili na posudbu u Mosor, ali ovaj put bi to bilo na punoj većoj razini.

Bijeli bi odredili i trenera, bio bi to Željko Mijač. Prvi razgovori između klubova već su ostvareni, a obje strane se nadaju da će doći do dogovora. Mosor nakon 13 kola u drugoligaškom društvu drži 11. mjesto sa 15 bodova.

Spomenimo i da Hajdukovci 17. siječnja kreću na put u Španjolsku gdje će odraditi dvotjedne pripreme za nastavak sezone. Tamo će Bijeli odigrati četiri pripremna susreta, a među potencijalnim suparnicima su Twente, Roda i bečka Austrija. U Španjolsku će doći Šahtar i Dinamo Kijev pa je moguće da Hajdukovci odigraju prijateljsku utakmicu s jednom od tih momčadi.

Što se tiče transfera na Poljudu, Boris Pandža ima nekoliko ponuda iz inozemstva, a ukoliko pristane na njih Hajduk će iz Zadra vratiti Mateja Jonjića.

Pročitajte više