OVAKO SU HRVATI GAĐALI ANJU PAERSON Austrijanci grudama bombardirali najvećeg Hirscherovog rivala

Foto: Screenshoot Youtube

OSIM što je noćni slalom u Schladmingu jedna od svjetski najposvećenijih utrka, ove godine će ostati upamćen po sramotnom potezu austrijskih navijača.


Sinoć je najveća prijetnja Austrijancu Marcelu Hirscheru bio drugoplasirani iz prve vožnje, Henrik Kristoffersen, pa su austrijski navijači grudama pohrlili na Norvežanina.

Baš kada se Kristoffersen spuštao stazom, kraj njega je proletjelo nekoliko gruda. Na sreću, nisu ga omele te je vožnju odradio majstorski i sa 1,74 sekunde prednosti prešao u vodstvo.

Očekivano, Kristoffersen je na cilju pokazao kamerama ljutito lice i dao do znanja da su ga grudama htjeli omesti.

"Gađanje grudama nije dozvoljeno," izjavio je za norvešku televiziju i na kraju razočarano dodao: "To je stvarno smiješno. Vidio sam kako su mre gađali grudama, to se ne čini. Može biti jako opasno ako vas pogodi u lice. Nikada nisam vidio ništa slično."


Hirscher je na kraju ipak slavio i doskijao do 54. pobjede u karijeri.

" Publika je bila fantastična. Ali među njih 55.000 gledatelja petero su idioti. Sramim se što su to učinili," zaključio je Hirscher.

No nije Norvežanin prva žrtva idiotskog ponašanja navijača. Prisjetimo se Zlatne lisice u Mariboru 2003. godine kada su iz publike krenule grude snijega prema Anji Parson, koja je na kraju odnijela pobjedu i gurnula Janicu na drugo mjesto.

Počinitelji su bili pripadnici BBB, a cijela se javnost tada zgražala nad divljacima iz Hrvatske. Danas titula divljaka pripada i uljuđenim Austrijancima.

Švedska skijašica na kraju se zajedno s Janicom poklonila hrvatskim navijačima, a na konferenciji za novinare ostala je suzdržana od komentiranja sramotnog ponašanja huligana. Tek je rekla da je dobila podršku Janice Kostelić i njenog oca Ante koji je takvo ponašanje nazvao skandaloznim.

 

 

 

Pročitajte više