Kaos: Ashley Cole "mrzi jebene Engleze", njegovi suigrači "tuguju" uz alkohol i cigare!

VRLO brzo je postalo sasvim jasno zbog čega Ashley Cole nije djelovao previše potresen sramotnim učinkom engleske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Snimka Colea i Ledleyja Kinga kako se šale i dobro zabavljaju nastala na Heathrowu nakon povratka iz JAR-a naljutila je navijače Tri lava, ali neće izazvati ni blizu takve kontroverze kao poruka koju je Cole slao prijateljima prije nego što je uopće krenuo u Afriku.

Radije bi se sunčao nego igrao nogomet

"Mrzim Englesku i njezine jebene ljude", sadržaj je poruke koju je nekolicina Coleovih prijatelja dobila nedugo prije nego što se branič Chelseaja ukrcao na avion za JAR. Poruka je, kako javlja Daily Mail, poslana s Coleovog Blackberryja, a uz nju je išla i fotografija 29-godišnjeg Colea kako se sunča na plaži.

Poruka je i više nego jasna - Cole bi radije proveo ljeto uživajući na suncu nego naporno trenirajući pod direkcijom "tiranina" Fabija Capella. U budućnosti će mu se želja vjerojatno ostvariti. Nakon ovakvog skandala navijači će teško prihvatiti novo pozivanje Colea u reprezentaciju.

Cole objašnjava: Život mi je postao pakao

Reprezentativni je branič u ratu s gotovo cijelim navijačkim korupusom praktički još otkad je napustio Arsenal. Cole nikad nije skrivao da je u Chelsea prešao samo i isključivo zbog bogatog ugovora, što mnogim nogometnim obožavateljima nije najbolje sjelo. U tim je danima zaradio epitet "bad boya" koji je održao skandalom oko raspada braka sa Cheryl Cole. Pjevačica je muža napustila zato što ju je prevario s cijelim haremom žena, zbog čega su ga tabloidi nemilosrdno razvlačili po naslovnicama.

Cole je pokušao ublažiti aferu. Engleskim novinarima objašnjavao je da je samo bio frustriran ogromnom količinom pritiska kojem je bio izvrgnut zbog svojih ljubavnih afera. "Uvijek dajem sve od sebe na terenu, i za Englesku i za Chelsea. Ali moj život je zbog pritisaka i zbog razvlačenja privatnih stvari po novinama postao pakao", kaže Cole.

Proslavljali poraz od Njemačke uz alkohol i cigarete

Nije to jedini skandal koji su engleski novinari danas iskopali. The Sun je ekskluzivno objavio fotografiju na kojoj skupina reprezentativaca ispadanje sa SP-a proslavlja uz alkohol i cigarete! Fotografiju je navodno snimio Ledley King, koji ju je prijateljima slao uz poruku: "Vrijeme za povratak kući pa za praznike".

Na fotografiji se vidi Aaron Lennon s kubanskom cigarom, dok Shaun Wright Phillips, Jermain Defoe, Glen Johnson, Michael Dawson i Stephen Warnock poraz od Njemačke proslavljaju uz alkoholna pića - neki uz pivo, a neki uz nešto žešće. Fotografija je snimljena u hotelu Royal Marang kraj Rustenburga.

Do fotografije je došao jedan ogorčeni navijač, koji ju je proslijedio redakciji Suna. "Mnogi moji prijatelji potrošili su tisuće funti kako bi u JAR-u gledali ovu hrpu luzera. Nakon užasnih utakmica, čovjek bi očekivao da će ih barem biti sram, ali umjesto toga oni se opuštaju uz pivo i cigarete", kaže ljutiti navijač.

Pročitajte više