EUROBASKET

Kaos na Eurobasketu. Izbornik nasrnuo na suce, Turci prijete napuštanjem turnira

Foto: Screenshot

GRUZIJSKA košarkaška reprezentacija stigla je protiv Turske do prve pobjede na Eurobasketu, a poslije utakmice koja je završila nakon dva produžetka i rezultatom 88:83 nastao je skandal u kojem je poražena reprezentacija zaprijetila napuštanjem turnira. U posljednjim trenucima susreta viđen je i konflikt koji je 20-ak sekundi prije kraja utakmice nagovijestio kaos.

Sve je započelo skoro fizičkim obračunom između Furkana Korkmaza i Dude Sanadzea, u kojem je turski reprezentativac nakon prekršaja žestoko krenuo na suparnika. Navodno je bilo prijetnji o nastavku tog konflikta nakon utakmice. A u njenoj završnici turski izbornik Ergin Ataman morao je biti smirivan nakon što je nezadovoljan krenuo na suce.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ TU SITUACIJU, A OVDJE ZA SUKOB IGRAČA

Sukob nakon utakmice

Turski izbornik sve je potvrdio, a oglasio se i potpredsjednik Turskog košarkaškog saveza Omar Onan koji je zaprijetio: "Ako se ne prikaže snimka sigurnosnih kamera, napustit ćemo ovaj turnir!". Atamanov pomoćnik Hakan Demir tvrdi da je nakon utakmice došlo do sukoba između Korkmaza i trojice gruzijskih reprezentativca.

"Dok je Korkmaz išao u svlačionicu s našim trenerom, gruzijski igrači koji nisu bili u aktivnom sastavu napali su ga zajedno sa suspendiranim igračem (Duda Sanadze) i policijom. Igrača koji ide u svlačionicu ne treba napadati. Nakon sastanka smo se potukli s gruzijskom policijom koja nas je tjerala na to. Pozivam FIBA-u da reagira. Neka nitko ne misli da smo glupi", rekao je Onan.

Najbolji kod Gruzije u ključnim trenucima susreta bio je Mamukelašvili koji je ogled završio s 20 poena i 12 skokova, dok je McFadden dodao 17 uz šest asistencija i četiri skoka. Kod Turske je bolji od ostalih bio Alperen Sengun s 21 poenom i devet skokova.

 

Pročitajte više