KAOS U BORUSSIJI I Werder odnio bodove iz Dortmunda, bijesni navijači izviždali i igrače i trenera

Foto: Getty Images/Guliver Image

REALNOG, objektivnog i prihvatljivog objašnjenja za nezaustavljivi pad u kojem se nalazi Borussia iz Dortmunda zapravo nema. Nakon fantastičnog ulaska u sezonu, momčad Petera Bosza gubi utakmicu za utakmicom i prosipa bodove gdje god stigne bez ikakvog vidljivog napretka u igri.

Novi udarac za Dortmund stigao je danas u 15. kolu Bundeslige na Signal Iduna Parku gdje je Werder bez previše problema slavio 2:1 i nanio Borussiji šesti poraz u zadnjih devet slubženih utakmica.

Zadnju pobjedu upisali su 24. listopada u kupu protiv Magdeburga 5:0, a u zadnjih osam prvenstvenih utakmica osvojili su samo tri boda.

Da ni danas neće biti puno bolje vidjelo se već u 26. minuti kad je neometani Eggestein krasnim udarcem pogodio suprotni kut za 1:0. Borussia se mučila s igrom, nije stvarala previše prilila o čemu najbolje govori potez Bosza koji je na poluvremenu zamijenio i Jarmolenka i Sahina.

Jurnuli su domaći po izjednačenje i dobili ga u 57. minuti kad je Aubameyang nekako uspio ugurati loptu u gol za 1:1. No, olakšanje je kratko trajalo. Osam minuta kasnije Kruse je ubacio iz kornera, a Gebre Selassie potpuno sam s šest, sedam metara glavom zabio za novo vodstvo Werdera.

Kaos u kojem je Borussia najbolje je oslikala situacija iz 72. minute. Lopta je pala na nekoliko metara od Werderova gola i Kagawa ju je morao samo zakucati u gol. No, Japanac je pogodio Aubameyanga koji je ležao na tlu i Gabonac je tako obranio gostujući gol. Kako to obično biva, do kraja je Borussia imala još jednu, dvije solidne prilike, ali osjećaj je bio kao da ne bi izjednačili da se igralo još dva dana.

Werder je tako prvi put nakon deset godina slavio u Dortmundu, ali ovo je sezona u kojoj se događa puno toga na što žuto-crni nisu navikli. Od toga da propuštaju vodstvo 4:0 u 28. minuti protiv Schalkea, do toga da ih 80.000 vjernih navijača gromoglasnim zviđducima isprati s terena.

I oni su izgubili strpljenje, a vjerojatno su ga izgubili i u upravi kluba za Petera Bosza. Nizozemac je doveden kao vrlo perspektivni trener, koji je trebao započeti novu eru u Dortmundu, no u spektakularnom raspadu sistema doveo je momčad u rijetko viđenu krizu.

Puno toga pitat će se i igrače. Ne mogu se više žaliti na povlašteni tretman koji je uživao Pierre-Emerick Aubameyang. Uostalom, on praktički jedini igra zadnjih par utakmica. No, tu je upravo trener koji mora znati izvući momčad iz ovakve letargije. Tu je Bosz potpuno zakazao i teško je vjerovati da će Novu godinu dočekati u Dortmundu.

Bundesliga, 16. kolo:

Borussia Dortmund - Werder 1:2 (Aubameyang 57' / Eggestein 26', Gebre Selassie 65'

Pročitajte više