Kaos u Dubrovniku: Krivotvorili podršku Markoviću!?

Foto: Aleksandar Dimitrijević / Cropix

ZA STOLOM je među svojim pobočnicima u Rusanovoj Vlatko Marković okupio i predstavnike Dubrovačko-neretvanskog saveza. Nejasno je tko je potpisao podršku Vlatku Markoviću, s obzirom da  tek danas u 18 sati treba biti održana izvanredna sjednica IO-a dubrovačko-neretvanskog saveza!

Da bi priča bila jasnija, potrebno je podsjetiti što se događalo na protekloj skupštini u Dubrovniku. Vlatko Marković pobijedio je s osam glasova, naspram pet Štimčevih glasova. Za riječ su se potom javili klubovi Neretva i Neretvanac s tvrdnjom da njihovi izaslanici nisu glasali po stavu kluba. S ta dva glasa Štimac se popeo do sedam glasova, naspram šest Markovićevih. Pokrenuta je lavina, javilo se još 30-ak klubova koji su svjesni da glasovanje nije bilo realno. Igor Štimac komentirao je nakon sjednice da je Pero Vićan, dopredsjednik HNS-a, namjestio glasovanje preko svojih poslovnih i rodijačkih veza.

Novoizabrani predsjednik Tomislav Jurjević, prema povjerljivim informacijama, spriječen je da se verificira u Uredu Državne uprave. Navodno mu je tajnik Saveza Jozo Ostojić zapriječio put do pečata, zbog čega registracija nije izvršena. No, s obzirom da postoji zapisnik s izborne skupštine, Jurjević je legitiman predsjednik. Koji nije potpisao podršku predsjedniku Markoviću! Pretpostavljamo, a i neke povjerljive informacije govore da je na podršci Markoviću potpis tajnika Ostojića!

Gospodin Ostojić u našu se redakciju javio faksimilom kojim objašnjava svoju stranu priče;

"Od tog trenutka novoizabrani Predsjednik ŽNS-a gosp. Tomislav Jurjević umjesto da radi u skladu sa Statutom i Zakonom i da izvrši upis novoizabranih tijela ŽNS-a u Ured državne Uprave, počinje iz samo njemu znanih interesa i razloga protustatutnu i protuzakonitu agitaciju u pokušaju sazivanja fantomske izvanredne skupštine.

Gospodinu Jurjeviću samo dostavio Statut i ostalu valjanu dokumentaciju te ga pozvao da izvršimo upis novoizabranog vodstva ŽNS-a kod Ureda državne uprave. Imenovani sve to ignorira i komesarskim metodama, ucjenama pokušava Ured Saveza zastrašiti. Zaprepašten sam neznanjem i nepoznavanjem elementarnih propisa gospode Tomislava Jurjevića i Krešimira Vejića, bez imalo spremnosti na suradnju u interesu Saveza.

Danas u trenutku pisanja ovog priopćenja zakonski imamo upisano u Uredu državne uprave staro vodstvo Saveza kao i osobe koje su ranije imale pravo potpisa za materijalno - financijsko poslovanje Saveza. Izvanredna skupština ŽNS-a, naravno da se može sazvati, jer se sazivaju izvanredne sjednice hrvatskog Sabora i Vlade, ali se kod svake sjednice mora poštivati Statut, zakon i propisana procedura bez pritisaka, sile i prijetnje. To što gospoda Jurjević i Vejić ne znaju baš ništa, ja im ne mogu pomoći.

Ured Saveza i ja kao tajnik svakom stojim na raspolaganju, a pogotovo vodstvu Saveza, ali samo i isključivo na temelju zakonskih propisa. S obzirom da su gospoda Jurjević i Vejić dostavili u ured Saveza hrpu nezakonite dokumentacije iz koje se mogu iščitati elementi kaznenog djela, falsifikata, odlučio sam o svemu odmah izvijestiti USKOK; DORH i krim policiju. S ovim moje daljnje komuniciranje s imenovanom gospodom putem medija završava i moguć je samo putem IO ŽNS-a."

Jurjević, pak, ima drugačiju priču;

"Tajnik je tu da se brine za legalnost, on je trebao zapisnik sa sjednice predati Uredu državne uprave, zašto to nije napravio, ne znam. Po statutu je za to on odgovoran. On manipulira i laže, a na prijavu USKOK-u mogu se samo nasmijati, jer će se oni baviti njim, a ne sa mnom. Ne znam tko je  potpisao podršku Markoviću, ali ona je nelegalna."

Večerašnja izvanredna sjednica bit će održana, i svakako zanimljiva...

Pročitajte više