GAZDA REALA POLUDIO Iz kluba tjera zvijezdu koja više vremena provodi po bolnicama nego na terenu

Foto: Guliver Image/Getty Images

UOČI El Clasica Real i Barcelona preživjeli su zaista turbulentan tjedan. Madriđani su s praktički B sastavom cijelu susret muku mučili u Gijonu, a pobjede vrijedan gol za 3:2 zabio je Isco u zadnjim sekundama susreta.
 
Prošlog utorka Real je bio u opasnosti i protiv Bayerna u LP-u te je umalo prokockao prednost od 2:1 koju je donio iz Munchena. Bavarci su meč odvukli u produžetke, no tko zna kako bi se priča rasplela da mađarski sudac Viktor Kassai nije odlučio postati glavni akter susreta. Mađar je ''masakrirao'' Bayern, bez ikakva razloga isključio je Vidala u regularnom tijeku utakmice, a u dodatnom vremenu Ronaldu je priznao dva gola postignuta iz zaleđa. Ukratko, u oba ta dvoboja Real je opasno živio, no momčad Zinedinea Zidanea nekako je sve to preživjela i napunjena optimizmom dočekala je El Clasico.
 
Barca je pak najveći derbi na svijetu dočekala nakon ispadanja iz Lige prvaka protiv Juventusa koji je do maksimuma ogolio sve slabosti katalonskog giganta. Također, veliki hendikep za Blaugranu bilo je neigranje Neymara koji je plaćao ceh isključenju u sarkastičnom aplauzu sucu, nakon crvenog kartona koji je dobio protiv Malage.
 
Real je uoči nedjeljnog derbija imao tri boda prednost i utakmicu manje od najvećeg rivala i pobjedom bi praktički stavio obje ruke na trofej koji nije podigao još od 2017.
 
Madriđani su odlično počeli, poveli su golom Casemira, no tada je stvar u svoje ruke odlučio uzeti najveći nogometaš koji je ikad hodao planetom, i uz ruku koju mu je pružio Ivan Rakitić, sam je slomio Kraljeve i vratio Barcu u igru za titulu.
 
I dok u Kataloniji slave, u Kastilji je zavladala apatija. Navijači su okrenuli leđa momčadi, igrači se međusobno optužuju, Zidane je na korak od otkaza i već mu je pronađena zamjena (Joachim Low), a predsjednik kluba, ćudljivi Florentino Perez, spreman je i za neke radikalne mjere.
 
Tako španjolski Don Balon piše kako je Perez izgubio strpljenje zbog Garetha Balea, sjajnog Velšanina, za kojeg je Real 2013. platio Spursima nestvarnih 100 milijuna eura, što je u to vrijeme bio najveći transfer u povijesti (prošlog ljeta pretekao ga je onaj Paula Pogbe iz Juventusa u United).
 
Perez nema zamjerki na ono što Bale pruža na terenu i kad igra, no ono što smeta predsjednika Reala je to da Velšanin puno više vremena provodi po bolnicama i rehabilitacijama nego na travnjaku.
 
Bale je dobar dio ove sezone preskočio zbog ozljede i bilo je upitno je li spreman za El Clasico. No Zidane ga je ipak uvrstio u momčad, što se pokazalo kao loša odluka. Bale je u 39. minutu morao napustiti igru zbog nove ozljede, a trener Reala na presici prije dvoboja s Deportivom koji će se igrati u srijedu u La Coruni, rekao je kako vjeruje da će se Bale uskoro vratiti i da je Velšanin bio zdrav i spreman za El Clasico.
 
''Nadamo se da će se što prije vratiti, nadam se prije kraja prvenstva. Čekam nove informacije od naših liječnika. Bio je 100 posto spreman, on sam mi je to rekao. Tijekom dvaju treninga prije utakmice bio je u odličnom stanju. Ovo što se dogodilo nismo mogli izbjeći'', kazao je Zidane.
Krilni igrač Reala sigurno neće igrati protiv Depora u srijedu, a preskočit će i obje polufinalne utakmice Lige prvaka protiv Atletica. Kad će zaigrati, nije sigurno, no prve prognoze kažu da će biti izvan pogona minimalno tri do četiri tjedna.
 
Perez je za 100 milijuna eura, koliko je dao Tottenhamu za velškog reprezentativca, očekivao to da će mu ovaj biti na raspolaganju u gotovo svakoj utakmici, no Bale je ove sezone odigrao samo 26 utakmica.
 
Navijači Reala sada su na strani svog predsjednika. Koliko god Bale bio dobar igrač, smatraju da nije pokazao da vrijedi toliko novac, a pritom uzima mjesto miljeniku tribina Iscu. Tako da ne bi bilo ništa čudno da Real već ovog ljeta proda drugog najskupljeg igrača svijeta, posebice kad se zna da u redu već čekaju Chelsea i u United.

Pročitajte više