KAOS U ROTTERDAMU Unaprijed slavili naslov prvaka pa izgubili 3:0 od svoje "Lokomotive" i divljali po gradu

Foto: Screenshot

ZAMISLITE situaciju u kojoj Dinamo može pobjedom nad Lokomotivom u predzadnjem kolu osigurati naslov prvaka i izgubi je 3:0? E, upravo to se danas dogodilo Feyenoordu u predzadnjem kolu nizozemskog prvenstva.

Maleni Excelsior je od 1979. godine Feyenoordova filijala, dijele istu omladinsku školu, a suradnju su i službeno potpisali1996. godine. Od zadnjih deset utakmica Feyenoord je, pogađate, dobio svih deset i bilo je logično očekivati da će danas protiv Excelsiora upisati i 11. kojom bi kolo prije kraja osigurao naslov.

Utakmica se igrala kod Excelsiora, na malenom Woudestein stadionu kapaciteta 4500 gledatelja. Feyenoord je tijekom tjedna tražio od lige da im dopuste igranje na većem, neutralnom stadionu, no zahtjev im je odbijen pa je klub za navijače organizirao gledanje susreta na videozidu na njihovom De Kuipu. Ulaznica je stajala 100 eura.

Skupilo se 50.000 navijača koji na titulu čekaju 18 dugih godina i naslov je unaprijed već bio upisan, a pobjeda protiv Excelsiora kao čista formalnost. No, euforiju su ubrzo zamijenili očaj i bijes nakon što je Feyenoordova filijala u devet minuta drugog poluvremena utrpala starijem bratu tri komada i natjerala ga da se za naslov mora tresti u zadnjem kolu kod kuće protiv devetoplasiranog Heraclesa budući da je Ajax razbio Go Ahead Eaglese 4:0.

Feyenoordovi navijači, poznati kao jedni od najbrutalnijih u Europi, blago rečeno nisu baš najbolje primili epski debakl u utakmicu koja je trebala biti velika fešta. Po izlasku sa zajedničkog gledanja utakmice na svojem stadionu, Feyenoordovi huligani počeli su se mlatiti s policijom. Letjelo je kamenje, odjekivali su topovski udari i neredi su se preselili na gradske ulice.

Jedina dobra vijest u cijeloj priči je da Feyenoord i dalje ima sve u svojim rukama. Titula će biti u džepu ako dobiju Heracles kod kuće. No, kad je Feyenoord u pitanju, sve je moguće...

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više