JOHN TERRY

Terry: S 19 godina dobio sam bonus i kupio auto. Onda me kapetan uhvatio za vrat

Foto: EPA

JOHN TERRY (41) odigrao je 715 utakmica za Chelsea. U londonski klub došao je 1995. godine, a za prvi sastav igrao je 17 godina. U Aston Villi je odradio sezonu 2017./2018. pa završio karijeru. U podcastu The Footballer's Guide to Football ispričao je što se dogodilo između njega kao mladog igrača i tadašnjeg kapetana Chelseaja Dennisa Wisea.

"Wise je tad bio kapetan. Sjećam se kako sam dobio bonus zbog Lige prvaka. Napravio sam glupost i odmah otišao kupiti auto s tim novcem", rekao je Terry, koji je tada imao 19 godina, pa nastavio: "Vratio sam se s autom i Wise me uhvatio za vrat pred svima. 'Što misliš, tko si ti? Vrati auto natrag.' Natjerao me da vratim auto na kojem sam izgubio novac. Kasnije mi je pomogao pronaći i kupiti kuću. Dobro me savjetovao."

Terry je izjavio kako je s vremenom počeo cijeniti Wiseovu reakciju. "Bilo mi je neugodno u to vrijeme, ali bio je to najbolji savjet koji sam mogao dobiti. Nije pazio samo na prvu momčad, već i na mlađe dečke", dodao je umirovljeni engleski reprezentativac.

Igrao u Chelseaju 11 godina

Wise je danas 55-godišnjak, koji je za vrijeme igračke karijere bio središnji veznjak i koji je za Englesku upisao 22 nastupa i dva gola. U Chelseaju je bio od 1990. do 2001., a igrao je i za Southampton, Wimbledon, Leicester, Millwall, Coventry i Swindon Town. Umirovio se 2006. godine

Pročitajte više