DINAMOVOM KAPETANU JE DOSTA PRIČE "I ja sam igrao za Lokomotivu, to je borba za goli život"

Foto: Index

DINAMO u subotu od 15 sati na svom Maksimiru dočekuje Hajduk u najvećem derbiju hrvatskog nogometa.

Četiri boda dijele vodeću Rijeku i Dinamo koji odbija predati titulu nakon 11 godina dominacije hrvatskom ligom. U proljetnom dijelu sezone Dinamo je uspio zadržati korak s Rijekom zahvaljujući kontroverznim sudačkim odlukama i propustima, a Modri su pokupili i već unaprijed uračunata tri boda protiv Lokomotive. Neprirodan odnos Lokomotive i Dinama, koji svog konkurenta hrani igračima i trenerima, uvijek je aktualna tema.

Za Lokomotivu je nekada igrao i Josip Pivarić, reprezentativac koji danas nosi kapetansku traku Dinama ako na terenu nije Domagoj Antolić. Pivarić je pred Indexovom kamerom progovorio o odnosu dvaju klubova. Priče o filijali i prijateljskim utakmicama Dinama i Lokomotive jako ga pogađaju.

"I ja sam bio igrač Lokomotive. To je sasvim drugačiji odnos od onog ljudi i mediji doživljavaju. Priče o prijateljskoj utakmici nemaju veze ni sa čim. To je loše i baš ružno. Kad sam ja bio u Lokomotivi, a došao sam tamo na posudbu iz Dinama, tu sam utakmicu čekao više nego onu s Hajdukom, Rijekom ili bilo kojim drugim klubom, a piše se o prijateljskoj utakmici... To su gluposti", rekao je Pivarić i nastavio:

"Normalno je da se dokazuješ i hoćeš zaraditi svoj kruh. To je tvoja egzistencija, borba za goli život, ja moram dokazati da on nije bolji od mene. To su teže, agresivnije i srčanije utakmice od bilo kojih drugih. Uvijek je teže onome koji mora pokazati da je bolji. A da ne pričamo koliko Lokomotiva ima kvalitetne igrače...".

Do kraja sezone Dinamo će voditi mrtvu trku s Rijekom koju čekaju u posljednjem kolu na Maksimiru, ali ni pobjeda im neće biti dovoljna ako Rijeka do tada ne izgubi koji bod.

"Idemo utakmicu po utakmicu, cilj nam je dobiti sve do kraja. Pripremamo se, treniramo, ozračje je pozitivno. Derbi s Hajdukom je uvijek poseban, ta utakmica ima posebno značenje i mora biti ogroman motiv svakome igraču. To je posebna utakmica u kojoj moramo dati svoj maksimum".

"I Hajduk ima puno kvalitetnih igrača koji protiv Dinama mogu dati veći podražaj, ali mislim da ćemo mi drugačije ući u tu utakmicu, s više naboja. Trebalo bi biti isto kao i protiv ostalih ekipa, ali ipak, igrati protiv Hajduka je drugačije nego igrati protiv Lokomotive".

"Nažalost, ne ovisimo o sebi. Moramo pobijediti u svakoj utakmici do kraja dobiti. Čekaju nas Osijek i Belupo u gostima, a mislim da je Koprivnica najveća prepreka Rijeci. Uvijek smo mi bili u ulozi lovine i jasno da smo sada pod pritiskom. Riječani još nisu bili u toj situaciji, možda će taj pritisak pomoći da negdje kiksaju".

Dinamo će Hajduk dočekati bez svog najboljeg igrača Soudanija, koji je kažnjen zbog udaranja protivničkog igrača u prošlom kolu protiv Lokomotive, što je tada propustio kazniti sudac Tihomir Pejin. Reagirao je tek disciplinski sudac Pavličić-Bekić nakon prijave Gorana Kvalića, nogometaša NK Plomin.

"Normalno je da će nam nedostajati, ali ima Dinamo dovoljno širok kadar. Siguran sam da će trener Petev naći pravo rješenje", rekao je Pivarić.

Na kraju je pozvao navijače Dinama da dođu podržati "modre" u derbiju s Hajdukom.

 

 

 

Pročitajte više