KOŠARKA

Kapetan Hrvatske stigao na Gripe. Gledao pobjedu kluba u kojem će završiti karijeru

Foto: KK Split, Pixsell / I. Čagalj

KK SPLIT je u 16. kolu HT Premijer lige na Gripama svladao Sonik Puntamiku s 92:70 (16:18, 20:21, 27:15, 29:16). Gosti su se dobro držali u prve dvije četvrtine, ali onda su Žuti pojačali tempo igre i riješili pitanje pobjednika. Senzacionalnu utakmicu odigrao je Marin Marić, postigao 36 poena za 31 minutu provedenu u igri.

"Počeli smo nervoznije, ali onda smo uhvatili konce. Mene je krenulo, moglo je i više da sam ubacio još neke zicere. No, najvažnije je da smo pobijedili. Ne, nije mi ovo rekord karijere, u Belgiji sam ubacio 38 ili 40, ne sjećam se više", kazao je Marić.

U momčadi Splita nije bilo Marka Lukovića, koji se ozlijedio u utakmici protiv Partizana, a na zagrijavanju prije sinoćnje utakmice se ozlijedio i Antonio Vranković.

"Nije bilo lagano, utakmicu smo na svoj mlin odveli u trećoj četvrtini. Na kraju je dobro završilo. Marića smo i doveli, jer smo znali da preko njega možemo imati dominaciju, on je igrač koji sam može rješavati ovakve utakmice", kazao je trener Splita Ivica Skelin.

Utakmicu je na Gripama pratio i Roko Leni Ukić, koji se vratio u Split završiti karijeru te će u srijedu imati povratničku press konferenciju. 

Kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije jučer je raskinuo ugovor sa slovenskim predstavnikom u regionalnoj ABA ligi, Cedevita Olimpijom, kako bi mogao potpisati za klub u kojem je započeo košarkaški put.. 

Pročitajte više