Kapetan Manchester Cityja za manju plaću odlazi u Barcelonu?

Foto: EPA

BARCELONA bi u ljetnom prijelaznom roku mogla besplatno dovesti veznjaka Manchester Cityja Ilkaya Gundogana (32). The Athletic je objavio kako su pregovori već počeli te se, prema njihovim izvorima, vjeruje da bi njemački reprezentativac zaista mogao promijeniti klub.

Gundogan je 2016. godine došao u City iz Borussije Dortmund kao prvi transfer u eri trenera Pepa Guardiole i dosad je odigrao 290 utakmica za engleski klub, čiji je kapetan. Ugovor mu vrijedi do kraja sezone te je daleko od dogovora o produljenju suradnje, zbog čega bi kao slobodan igrač mogao stići u Barcu. Athletic piše kako on i City imaju različite želje o trajanju potencijalnog novog ugovora i ostalim uvjetima.

Prihvatio bi nižu plaću?

Athleticovi izvori iz Barcelone tvrde kako bi Gundogan bio spreman prihvatiti nižu plaću u španjolskom klubu u odnosu na onu koju ima sada ako mu Katalonci ponude višegodišnji ugovor. Gundoganovi predstavnici nisu komentirali navodni interes Barcelone, već su rekli kako su sve opcije moguće.

Gundogan je igrao za mlađe uzraste Schalkea, Bochuma i drugih njemačkih klubova, nakon čega je kao senior nastupao za Nurnberg, Borussiju Dortmund i sada Manchester City. Za njemačku reprezentaciju ima 66 nastupa i 17 pogodaka. Prema Transfermarktu, vrijedi 25 milijuna eura.

Pročitajte više