Kapetan se oprostio od Tudora: Lijenost je vladala. Onda je došao nevjerojatni Hrvat

Foto: Profimedia

IGOR TUDOR nakon samo jedne sezone u Marseilleu napušta francuskog velikana iako ima ugovor do ljeta iduće godine. Ostavlja ga na trećem mjestu, koje jamči kvalifikacije za Ligu prvaka. Ranije je iz Lige prvaka ispao kao zadnji u skupini te iz francuskog kupa u četvrtfinalu od drugoligaša Annecyja. 

"Donio je strogoću, ozbiljnost i mentalitet na kakav u Francuskoj nismo navikli. Svojom ozbiljnošću obilježio je sve igrače"

Kolo prije kraja prvenstva objavio je da odlazi: "Činim to iz privatnih i poslovnih razloga, a detalji su nebitni." Njegov potez komentirao je Victor Rongier, kapetan Marseillea. "Tudor nam je ujutro na treningu kazao da odlazi. Bili smo iznenađeni, ali morat ćemo se prilagoditi. Tudora ću pamtiti po tome da me učinio boljim igračem i čovjekom. Imao sam veću odgovornost. Donio je strogoću, ozbiljnost i mentalitet na kakav u Francuskoj nismo navikli. Svojom ozbiljnošću obilježio je sve igrače."

Kapetan se prisjetio detalja i posebno početka rada pod Tudorom: "Od početka je bio izravan, unio je strogost u ovaj klub i svoj stil ponašanja zadržao do kraja. Mi igrači smo lijeni, nismo bili zadovoljni njegovim brutalnim istrčavanjima na treninzima. Najgori trenutak bile su pripreme u Engleskoj, kada se Tudor posvadio s Brazilcem Gersonom. On je nakon toga morao otići u Flamengo."

"Pomeo je lijenost koja je vladala klubom"

Rongier dodaje: "Mislim da se to dogodilo zbog nedostatka komunikacije, a još se nismo ni dobro poznavali. Tudor je trener koji voli nametati svoj stil i biti glavni. Na kraju, sav trud pod takvim tempom vratio se pobjedama. Pamtit ćemo pobjedu protiv PSG-a u kupu, osjetila se kolektivna i nezaboravna euforija. Volio bih zahvaliti Tudoru, rijetkost je upoznati tako angažiranog trenera." Tudor će zadnji put voditi Marseille sutra, kod pretposljednjeg Ajaccia.

Pročitajte više