Kapetan Sjeverne Koreje za Index objasnio zašto je njemu Modrić najbolji na svijetu

Foto: EPA

LUKA MODRIĆ (37) proglašen je za četvrtog najboljeg igrača svijeta, a pritom je izabran i u najboljih 11 za 2022. godinu u izboru FIFPRO-a, međunarodnog udruženja profesionalnih nogometaša. To je izbor u kojem glasaju predstavnici medija te izbornici i kapetani nacionalnih reprezentacija, a bira se između ukupno 27 nominiranih - tri golmana te po osam braniča, veznjaka i napadača.

Kapetan Sjeverne Koreje jedini Modriću dao maksimalne bodove

Modrića je samo jedan kapetan odabrao za najboljeg igrača svijeta i time mu dao pet bodova. Riječ je o kapetanu Sjeverne Koreje Kuk Chol Jangu (29), koji je na drugo mjesto stavio Lionela Messija, a na treće Erlinga Haalanda. Jang je branič sjevernokorejskog Hwaebula, a za svoju reprezentaciju je odigrao 59 utakmica i zabio pet golova.

O njegovoj karijeri brine srpski menadžer Filip Engelman, koji je ove zime radio na transferima nekih hrvatskih igrača poput Marina Jakoliša i Antonija Mancea. Preko Engelmana smo došli do sjevernokorejskog kapetana Kuka, koji nam je objasnio zašto je jedini dao glas Luki Modriću.

Kuk Chol Jang: Obožavam Luku Modrića

"Veliki sam poštovatelj Luke Modrića i svega što je napravio za hrvatsku reprezentaciju. Tu prije svega mislim na posljednja dva Svjetska prvenstva. Svi igrači iz Sjeverne Koreje maštaju o sličnom uspjehu sa svojom reprezentacijom na tako velikom natjecanju i to je donijelo prevagu u ovom glasanju", rekao je Kuk pa završio:

"Ovdje je Real Madrid jako popularan i gledali smo sve njihove utakmice, koliko god smo mogli."

Modrić među najboljima na svijetu

Od ostalih kapetana, Jahuen Jablonski (Bjelorusija), Roy Krishna (Fiji), Lukas Hradecki (Finska), Stefan Ristovski (Makedonija), Keppler Ferreira Pepe (Portugal), Granit Xhaka (Švicarska), Marvin Phillip (Trinidad and Tobago) stavili su Modrića na drugo mjesto, čime su mu dali tri boda.

Kapetani Armenije, Kajmanskih otoka, Kostarike, Ekvadora, Gruzije, Hong Konga, Italije, Japana, Kazahstana, Kirgistana, Luksemburga, Nepala, Nikaragve, Papue Nove Gvineje, Perua, Poljske, Sierra Leonea, Singapura, Surinama, Tajlanda i Urugvaja dali su Modriću jedan bod i stavili ga na treće mjesto.

Pročitajte više