Kapetan Uniteda zgrozio je legende. Ovo je snimka zbog koje mu prijeti kazna

Screenshot: Twitter

KATASTROFA Manchester Uniteda kod Liverpoola (7:0), najteži Unitedov poraz u povijesti i to u derbiju najvećih engleskih klubova, glavna je tema tamošnje sportske javnosti. U nezaboravnoj sramoti posebno je skandalozan bio onaj koji bi trebao biti pozitivni primjer.

Navijači Uniteda i klupske legende slažu se da je ponašanje kapetana Bruna Fernandesa tijekom debakla na Anfieldu bilo nedopustivo. Nije se zalagao, igrao je i ponašao se nonšalantno, osim kada se derao na suigrače zbog grešaka, a što je rezultat bivao gori po United sve češće je tražio zamjenu. Ukratko, radio je sve što vođa ne smije raditi.

Gary Neville: Dosta mi ga je. Njega i njegovog ponašanja, kukanja i simuliranja

"Drugo poluvrijeme je bilo posebno sramotno. Bio je to nered, a posebno se to vidjelo u ponašanju kapetana Brune Fernandesa. U pojedinim trenucima njegovo ponašanje je bilo neugodno", komentirao je Gary Neville, legenda Manchester Uniteda.

Fernandesova frustracija bila je sve veća kako se bližio kraj utakmice. Tako je u jednom duelu prestao trčati za Stefanom Bajčetićem, a u završnici utakmice tražio je zamjenu kako više ne bi morao biti na travnjaku. 

"Drži ruke podignute i pita trenera zašto ne izlazi?! To nije bila kapetanska igra. Dosta mi ga je. Njega i njegovog ponašanja, kukanja i simuliranja. Menadžer Erik Ten Hag se mora pobrinuti za to", dodao je Neville.

Keane: Sramotan govor tijela

I legendarni Roy Keane je zgrožen ponašanjem Fernandesa. "Njegov govor tijela je bio sramotan. Talentiran je igrač, kapetan, ali ovo što je pokazao... Govor tijela, mahanje rukama, nedostatak borbenosti... Ne biste bili sretni s njim u svlačionici."

Snimljen je kako gura suca koji ga je pokušavao smiriti

Nije se Fernandes nedopustivo ponašao samo prema suigračima i dresu kojeg nosi. Engleski mediji ističu situaciju kada je nakon namjernog udaranja Alexandera-Arnolda dok je ovaj ležao na tlu, gurnuo pomoćnog suca i to nakon što ga je ovaj pokušavao smiriti. Napad na suca je snimljen, pa engleski mediji traže da se na osnovu toga Fernandes kazni jer je napravio ono što je strogo zabranjeno. 

Pročitajte više