Luka Karabatić: Danas, kaos! Svi su protiv nas u Hrvatskoj

Foto: Getty Images / Guliver Image

FRANCUSKA se sprema za veliki dvoboj protiv Hrvatske (srijeda 20:30) u zagrebačkoj Areni. Bit će to dvoboj za plasman u polufinale Europskog rukometnog prvenstva, a momčad Didiera Dinarta i Guillaume Gillea zagrijala se protiv Srbije (39:30).

"Bila je to teška utakmica jer oni nisu imali što izgubiti, a mi jesmo i zato je bilo teško, posebno na startu. Loše smo otvorili utakmicu na početku, ali smo se kasnije konsolidirali i odlično igrali obranu, što je najvažnije. Onda je bilo lako napraviti razliku i sačuvati prednost do kraja. Bila je to dobra utakmica i priprema za ono što nas čeka protiv Hrvatske u sljedećem susretu", rekao je nakon utakmice Luka Karabatić.
 

Svjetski prvaci su već do poluvremena riješili utakmicu (19:12) pa su u nastavku mogli odmoriti neke od najvažnijih igrača...
 
"Odmorili smo u drugom poluvremenu neke igrače za Hrvatsku i to je jako bitno, posebno Nikolu i Cedrica Sorhaindoa. Imamo 16 igrača i svi u svakom trenutku mogu ući i napraviti razliku. Sad se moramo odmoriti i dobro pripremiti jer nas čeka jako teška utakmica protiv Hrvatske".
 
Luka je zbog ozljede završio posljednje Svjetsko prvenstvo, a u Hrvatskoj je također zbog ozljede propustio prve dvije utakmice. Međutim, uspio se oporaviti i odigrati sjajno protiv Srbije, kojoj je zabio sedam golova iz devet šuteva.
 
"To je život sportaša. No nikada nisam odustao, nego sam se naporno pripremao kako bih bio spreman kad zatrebam izborniku. Zato sam zadovoljan što sam protiv Srbije dobio malo više prostora. Igrao sam obranu, zabijao na drugoj strani. Dakle, sve je super", zadovoljan je mlađi Karabatić.
 

 
Poslije poraza od Švedske momčad Line Červara uspjela se podići i najprije tijesno svladati Bjelorusiju (25:23), a onda i srušiti Norvešku (32:28). Francuzi su tu posljednju utakmicu promatrali...
 
"Gledali smo posljednju utakmicu Hrvatske protiv Norveške. Atmosfera je bila sjajna. Možda nikad takva atmosfera nije ni bila na rukometnoj utakmici. Bit će kaos i sve protiv nas. Bit će puno pritiska, zato ćemo morati biti svi na 100 posto, čak i više od toga ako želimo nešto napraviti. Bit će uzbudljivo i jedva čekamo utakmicu u takvoj atmosferi, za koju svaki sportaš živi", naglasio je Luka.  
 

 
Domagoj Duvnjak otpao je zbog ozljede, ali ga je odlično zamijenio Luka Cindrić kojeg Karabatić iznimno cijeni.
 
"Znamo da je Cindrić jedan od najboljih igrača na svijetu, što je dokazao i na ovom turniru. Igrao je jako dobro, kao i cijela momčad Hrvatske koja ima odličnu podršku i to je gura da bude još bolja. Zato je utakmica protiv Hrvatske jako opasna po nas."
 
Francuzi tijekom turnira forsiraju obranu 6-0 i 5-1, s kojom će se suprotstaviti Hrvatskoj u Areni. No uz agresivnu obranu tu su i odlični golmani Cyril Dumoulin i Vincent Gerard.
 
"Ne možeš napraviti nešto veliko ako nemaš dobre golmane. Dosad su obojica bila sjajna, što je veliki plus za našu momčad i moramo im pomagati najviše što možemo. Igramo ta dva sistema i protiv Srbije smo se još više i uigrali, iako će protiv Hrvatske sigurno biti najvažniji motiv i volja", zaključio je Karabatić. 

 

Pročitajte više