Karabatić otkrio zašto ga je Hrvatska neugodno iznenadila i tko su favoriti SP-a

Foto: EPA/PIXSELL

HRVATSKI rukometaši su u utakmici 2. kola skupine G na Svjetskom prvenstvu stigli do prve pobjede nakon što su s 40:22 slavili protiv Sjedinjenih Američkih Država. Turnir su igrači Hrvoja Horvata otvorili porazom od Egipta s 22:31, a na tu utakmice osvrnuo se francuski reprezentativac Nikola Karabatić.

"Bio sam iznenađen. Uključio sam se u drugom poluvremenu. Utakmica je već bila prelomljena, Egipćani su uvjerljivo vodili. Znao sam da su jaki jer smo igrali polufinale Olimpijskih igara protiv njih. No nedostaje im Yahia i mislio sam da Hrvatska može pobijediti jer je dovela dobru ekipu", rekao je Karabatić.

Četverostruki prvak svijeta i trostruki prvak Europe te triput zlatni na olimpijskim igrama s francuskom reprezentacijom u travnju će proslaviti 39. rođendan. I dalje uživa u nastupima za nacionalnu momčad.

Svjestan da je kraj karijere blizu

"S reprezentacijom je uvijek isto. Na nama je da igramo najbolji rukomet i osvajamo medalje. Igram 20 godina za reprezentaciju, ali taj osjećaj je sve jači. No jači sam i ja jer znam da mi svaka utakmica može biti zadnja. U ovoj fazi karijere jedna ozljeda može je završiti", rekao je te otkrio svoje favorite za svjetski naslov:

"Švedska nas je prošle godine pobijedila, osvojila je Europsko prvenstvo. Danska je jaka, igra u Švedskoj, gdje je puno njenih navijača. Oni su favoriti, a ja vjerujem da i mi imamo šanse."

Pročitajte više