Karanka zadovoljan Uefinom istragom protiv Busquetsa: Nisu mogli okrenuti glavu na rasizam



POMOĆNI trener Real Madrida Aitor Karanka ostao je pri tvrdnji da su Barceloni igrači rasistički vrijeđali Realove u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka.

Karanka je s tom tvrdnjom izašao odmah nakon spomenutog dvoboja na Santiago Bernabeuu, a premda nije spominjao imena, nakon objave snimke na Realovoj web-stranici, postalo je jasno da je mislio na Sergija Busquetsa koji je, skrivajući usta od suca, nešto dobacivao Marcelu.

Europska nogometna federacija (UEFA) je odlučila otvoriti istragu, nakon čega se oglasio i trener Barcelone Pep Guardiola s tvrdnjom da Busquets nije rasist. Karanka je na subotnjoj konferenciji za novinare ostao pri svome stavu.

"Ostajem pri onome što sam rekao nakon utakmice. Što se dogodi na terenu, ostaje na terenu. Ali, kad je riječ o rasizmu, ne mogu šutjeti. Moj je stav identičan klupskome. Real nije optužio nijednog igrača imenom i prezimenom. Samo smo objavili video koji pokazuje nesportsko ponašanje Barceloninih igrača, a UEFA nije mogla okrenuti glavu", izjavio je Karanka.

Pročitajte više