Karanušić zaustavljen u pohodu na Beograd: Beck u dva seta osigurao polufinale

HRVATSKI tenisač Roko Karanušić (219. na ATP ljestvici) nije se uspio plasirati u polufinale Gemax Opena, ATP Challenger turnira u Beogradu koji je osvojio prije dvije godine.

Bolji od Karanušića u četvrtfinalu bio je Slovak Karol Beck, sedmi nositelj turnira i 120. igrač ATP ljestvice, koji je na kraju slavio rezultatom 6:3, 7:6(7).

U meču koji je trajao jedan sat i 21 minutu Zagrepčanin je imao svojih prilika, pa je tako u oba seta prvi došao do breaka. U prvom je setu Karanušić oduzeo servis protivniku već u trećem gemu, ali je izgubio svoj servis već u sljedećem gemu, pa kasnije još jednom u osmom gemu i tako je Slovaku omogućio da povede.

U drugom setu Karanušić je breaknuo Becka u drugom gemu, držao je prednost sve do vodstva 4:1, kada Slovak osvaja zaredom tri gema u nizu. Set je otišao u tie break, a ondje je Karanušić propustio iskoristiti set-loptu pri vodstvu 7:6 te je na kraju izgubio trinaestu igru 9:7.

Karanušiću je ovo treći poraz od Becka u četvrtom međusobnom meču. Od njega je poražen i prošlog tjedna u Bergamu, ali tada znatno uvjerljivije 6:2, 6:1.

ATP Challenger Beograd, četvrtfinale:

Beck (7) – Karanušić 6:3, 7:6(7)

Pročitajte više