NBA

Kareem Abdul-Jabbar: Ako se košarkaš ne želi cijepiti, treba ga izbaciti iz momčadi

Foto: Dennis Van Tine/STAR MAX/Guliver Images

JEDNA od najvećih priča u NBA-u posljednjih mjeseci je pandemija koronavirusa i cijepljenje u svrhu njenog suzbijanja. Niz igrača istaknuo je kako se neće cijepiti i time na reakciju potaknuo legendu NBA lige.

Kareem Abdul-Jabbar, jedan od najboljih košarkaša svih vremena, dao je intervju za Rolling Stone u kojem je žestoko kritizirao sve košarkaše koji su se odbili cijepiti.

"NBA liga bi trebala inzistirati na tome da se svi igrači i osoblje cijepe. Oni koji to ne žele napraviti moraju biti uklonjeni iz momčadi. U svlačionici ne smije biti mjesta za igrače koji su spremni riskirati zdravlje i živote svojih suigrača, osoblja i navijača samo zato što ne razumiju koliko je situacija ozbiljna. Nerviraju me licemjerje i nonšalancija tih igrača prema imunolozima i drugim medicinskim stručnjacima. Da im je dijete bolesno ili im je potrebna hitna medicinska pomoć, što mislite koliko bi im trebalo da naprave ono što stručnjaci govore?" zapitao se Abdul-Jabbar pa dodao:

"Oni koji se protive cijepljenju izravno pridonose rastu smrtnosti od posljedica korone. Jako sam zabrinut za ovu državu. Imamo mnoge glupane koji nisu u stanju sagledati provjerene znanstvene dokaze i sami doći do zaključka."

Pročitajte više