Karim Benzema zbog ozljede otpao za cijelo Svjetsko prvenstvo

Foto: Epa

AKTUALNI svjetski prvak Francuska u utorak otvara SP u Kataru utakmicom protiv Australije, a u tom susretu neće igrati najbolji igrač Europe Karim Benzema. Ovogodišnji osvajač Zlatne lopte je u Katar stigao nedovoljno zaliječen, pokušao je odraditi trening, ali je nakon 15 minuta šepajući napustio teren.

Francuski mediji prvo su pisali kako Benzema sigurno neće igrati u prvoj utakmici, no najbolji napadač svijeta je zbog ozljede kvadricepsa otpao do kraja turnira. Tu je vijest potvrdila i reprezentacija Francuske na službenom Twitteru.

Francuski izbornik Didier Deschamps ima pravo pozvati zamjenu jer je rok za tu odluku ponedjeljak. Osim Benzeme, odvojeno je trenirao i Raphael Varane čiji je nastup protiv Australije također pod upitnikom, no velike su šanse da će se pojaviti na terenu u utorak.

Veliki problemi u Francuskoj

Slučaj Benzema samo je jedan od niza problema za Deschampsa na ovom turniru. Veznjaci Paul Pogba i N'Golo Kante otpali su još prije objave popisa za Mundijal, a s okupljanja su zbog ozljeda otišli Presnel Kimpembe i Christopher Nkunku.

Iako Deschamps ima širok izbor igrača, Benzema je na terenu ipak nešto posebno u odnosu na druge i njegov izostanak se ne može nadoknaditi. Napadači koji čekaju poziv, a koji su bili na prethodnim popisima su Wissam Ben Yedder iz Monaca te igrač Bayer Leverkusena Moussa Diaby.

Prethodno je Nkunkua zamijenio napadač Eintrachta iz Frankfurta Randal Kolo Muani, a od klasičnih napadača Didier Deschamps u ekipi ima još Oliviera Girouda. Napadački dio ekipe čine još Antoine Griezmann, Kylian Mbappe, Ousmane Dembele, Kingsley Coman i Marcus Thuram. Francuska je na Mundijalu u Kataru smještena u grupu D, a protivnici su joj reprezentacije Australije, Danske i Tunisa.

Jedini nastup Benzeme na SP-ima je bio u Brazilu 2014., a zvijezda Reala zbog sukoba s Deschampsom nije bila u sastavu koji je prije četiri godine uzeo naslov prvaka. 

Pročitajte više