KUP HRVATSKE

KARLOVAC - DINAMO 0:7 Dinamo bez problema u Kupu, Kadzior zabio golčinu

Foto: Josip Regović / Pixsell

DINAMO se bez problema plasirao u osminu finala Hrvatskog kupa. Momčad Nenada Bjelice je kao gost slavila protiv Karlovca 7:0, a sve je bilo riješeno već nakon prvog poluvremena kada je na semaforu pisalo 4:0.

Devet minuta držao se četvrtoligaš na pomoćnom terenu u Karlovcu protiv prilično jakog sastava Dinama, a domaće je načeo iznimno raspoloženi Damian Kadzior. Nakon ubačaja s desne strane Bruno Petković je u srcu peterca ostavio loptu za Kadziora, koji je plasiranim udarcem pogodio donji lijevi kut i načeo domaće. 

Na drugi gol Dinama čekalo se tek dvije minute. Poslije centaršuta iz kornera s lijeve strane lopta je u gužvi stigla do Mislava Oršića, a on je iz drugog pokušaja poslao loptu u mrežu i povisio prednost Dinama na 2:0 u 11. minuti.

Karlovic je uzvratio u 13. minuti preko Antonija Turkalja, čiji je udarac glavom na drugoj vratnici skinuo golman Danijel Zagorac. 

Gosti su imali podršku Bad Blue Boysa, njih oko 100-150 koji su tek od 22. minute krenuli s navijanjem. U međuvremenu je minutu ranije Marin Leovac uhvatio lijep volej s ruba šesnaesterca poslije kornera, a lopta je prošla pored desne vratnice. Potom je u 24. Petković sjajnim škaricama pokušao zabiti spektakularan pogodak, ali lopta je otišla preko gola. 

Sa svakom novom minutom Dinamo je stvarao prilike pa je u 25. Dino Perić odlično šutirao glavom poslije ubačaja iz kornera, a golman Karlovca Ivan Jurić-Bare skinuo je loptu pod samom gredom. Čuvar mreže domaćih napravio je pogrešku u 37. minuti, a onda se iskupio i obranio udarac Kadziora s lijeve strane na prvoj vratnici. 

Potom je u 41. minuti dosuđen penal za Dinamo. Petković je s desne strane šesnaesterca ubacio za Danija Olma pred golom, a Španjolca je s leđa srušio Karlo Joha pa je sudac Igor Pajač odmah pokazao na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo Petković i pogodio po sredini za 3:0 u 43. minuti.

Uz zvuk zvižduka za kraj prvog poluvremena, na 4:0 povisio je Mario Šitum, koji se najbolje snašao u gužvi poslije kornera i poput Oršića s nekoliko metara ugurao loptu u mrežu. 

Karlovac je drugi pokušaj na utakmici imao u 50. minuti, a udarac Enesa Novinića s ruba šesnaesterca završio je u rukama dobro postavljenog Zagorca. Najnabrijaniji kod Dinama bio je Kadzior, a u 55. minuti zabio je gol utakmice, svoj drugi pogodak. Primio je loptu na rubu šesnaesterca s desne strane i projektilom pogodio suprotni gornji kut za 5:0 i veliki pljesak gledatelja pokraj terena. 

Bjelica je u 60. izvadio Olma i Petkovića, a zamijenili su ih Lovro Majer i Mario Gavranović. Dinamo je nastavio napadati, a domaći su umalo u 63. minuti zabili autogol.

Naime, branič Dino Jaković nespretno je glavom poslao loptu prema vlastitom golu, a ona je poljubila desnu vratnicu. 

Iyayi Atiemwen povisio je u 81. minuti na 6:0. Oršić se sjurio prema golu Karlovca, pogodio natrčalog Nigerijca na lijevoj strani šesnaesterca, a on zabio na prvu vratnicu.

Točku na "i" u 90. minuti stavio je Mario Gavranović iz penala koji je skrivio Daniel Mićunović - za konačnih 7:0. 


 

Pročitajte više