Karoglan: Livaja i Kalinić zajedno? U fazi napada sjajno, ali...

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

MISLAV KAROGLAN odgovorio je na pitanje koje možda najviše zanima navijače Hajduka. Mogu li zajedno igrati Marko Livaja i Nikola Kalinić? "Zadovoljan sam. Nikola je u boljem stanju nego što sam očekivao. U fazi napada je suvišno komentirati Livaju i Kalinića, najbitnije je kako to defenzivno funkcionira." Hajdukov trener ovo je rekao nakon što je napadački tandem Hajdukovih povratničkih zvijezda zajedno igrao zadnjih pola sata pripremne utakmice protiv Kopera (1:1).

Oko toga mogu li Livaja i Kalinić zajedno traje polemika još otkako se u veljači 2022. Kalinić prvi put vratio u Hajduk, a aktualizirana je otkako je to napravio drugi put, ove zime, u 36. godini. Kalinić je u Hajduku igrao drugi dio sezone 2021./22., cijelu 2022./23., ali je bilo očito da Ivan Leko ne računa na njega. Zato je otpisan u ljeto prošle godine. No, nakon što je Leko dobio otkaz i vratio se Karoglan, krenulo se u realizaciju drugog Kalinićevog povratka.

Nije upitno da su Livaja i Kalinić sjajni napadači. No, oponenti ovog dua tvrde da jedan drugog poništavaju u igri prema naprijed te da ne sudjeluju u obrambenoj fazi koliko to suvremeni nogomet traži. Hajduk Livaji tolerira što "ne igra obranu" zato što je Livaja, ali pitanje je može li istrpjeti još jednog defenzivno neodgovornijeg igrača. Točnije, igru sa samo dva veznjaka na centru i čak četiri ofenzivca.

Pročitajte više