Karoglan: Livaja ne igra kod Rijeke. Perišić? Njegovo zdravlje je interes Hrvatske

Foto: Zvonimir Barišin/PIXSELL

RIJEKA i HAJDUK igraju Jadranski derbi u nedjelju od 19:30 na Rujevici u 29. kolu SuperSport HNL-a. To je jedna od ključnih utakmica u borbi za naslov. Sedam kola prije kraja vodeća Rijeka dočekuje trećeplasirani Hajduk, koji još ima teoretske šanse uzeti naslov, no u velikom je padu na svim razinama. Tako da se očekuje da se za titulu bore Rijeka i drugoplasirani Dinamo.

Hajduk je u teškoj situaciji nakon dva uzastopna domaća poraza od Dinama - u prvenstvu i polufinalu SuperSport Hrvatskog kupa. Nakon drugog poraza od Dinama pripadnici Torcide provalili su na teren Poljuda, razbijali po stadionu i izazvali nerede po Splitu. 

"Livaja je zadnji put bio u punoj snazi na Rujevici u jesen prošle godine. Od tada ga krpamo"

Kao da to sve nije dovoljno, Hajduku, koji je bio jesenski prvak, ali je sada potonuo na treće mjesto, ozbiljno je ozlijeđen niz ključnih igrača. O tome je pred gostovanje kod Rijeke govorio Mislav Karoglan: "Imali smo dobar niz neporaženosti, ali i puno ozljeda, to te nitko ne pita. Livaja je out. On znači jako puno ovoj momčadi. Marko je imao nekoliko ozljeda ove sezone."

Karoglan je otkrio da Livaja ozlijeđen, nezaliječen ili pod blokadama igra od prošlog gostovanja kod Rijeke, koje je bilo još u listopadu prošle godine: "Imali smo ga u punoj snazi na Rujevici protiv Rijeke 75 minuta, tad se ozlijedio i otad je bilo krpanje. U međuvremenu je skupio još jednu ozljedu. Dajaku, Melnjak, Žaper, Uremović... Svi su oni out. Ali imamo dovoljan broj igrača."

"Ne divljamo s Perišićem. Njegovo zdravlje je i interes hrvatske reprezentacije"

Hajdukov trener govorio je i o stanju Ivana Perišića, koji je u srijedu debitirao za Hajduk iako nije do kraja zaliječio ligamente potrgane u rujnu prošle godine: "Perišića stavljamo po dogovoru s njim. Njegovo zdravlje je i interes hrvatske reprezentacije. Stavljamo ga u konzultaciji s doktorima. Ne treba tu divljati."

Pročitajte više