Kashima Antlersi treći put zaredom prvaci Japana, Neretljakova Ardija tek trinaesta

MOMČAD Kashima Antlersa u subotu je osvojila svoj sedmi naslov u japanskoj nogometnoj J-ligi, te treći zaredom.

U posljednjem, 34. kolu, Kashima Antleri su u gostima svladali Urawa Redse s 1:0, a strijelac odlučujućeg pogotka bio je Shinzo Koroki glavom u 68. minuti. Na kraju su Kashima Antlers prikupili 66 bodova, dva više od Kawasaki Frontalea, koji su također pobijedili u gostima u zadnjem kolu, kod Kashiwa Reysola s 3:2.

Ovo je prvi puta u povijesti da jedna momčad u Japanu osvoji tri uzastopna naslova prvaka. Brazilskog trenera Oswalda de Oliveiru navijači Kashime Antlersa su najviše slavili i skandirali mu, jer im je priskrbio tri uzastopne titule, nakon što je pruzeo klupu tog kluba 2007. godine.

"Uvijek sam želio raditi u Japanu, čast mi je što sam upisao svoje ime u povijest ovog kluba. Naša predstava u zadnjem kolu bila je u skladu s igrama koje smo pružali u cijelom prvenstvu", ushićen je bio Oliviera, koji je sa Corinthiansom osvojio brazilsku Seriju A 1999. godine, te FIFA-ino Svjetsko prvenstvo klubova sljedeće godine. Nakon toga vodio je još sedam brazilskih klubova, Vasco da Gamu, Fluminense (dva puta), Sao Paulo, Flamengo, Vitoriju, Santos i Cruzeiro.

Omiya Ardija, klub bivšeg hrvatskog reprezentativca i nekadašnjeg igrača Hajduka Mate Neretljaka završio je sezonu na 13. mjestu u prvenstvu sa 18 klubova. U posljednjem su kolu remizirali s Oita Trinitom u gostima, a Mato je standardno odigrao cijelu utakmicu.

Pročitajte više