HNL

Kastel: Mogli smo voditi 3:0. Nismo imali lijek za Santinija i Miereza

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

OSIJEK je 3:2 pobijedio Varaždin u 23. kolu 1. HNL. Domaćin je na poluvremenu vodio 2:0, a onda je Nenad Bjelica u drugom poluvremenu uveo Ivana Santinija koji je u pet minuta izborio penal i zabio gol za povratak u utakmicu. 

Osijekov junak preokreta uz Santinija je i Ramon Mierez koji je zabio dva gola i tako skočio na prvo mjesto ljestvice strijelaca sa 16 golova.

Trener Varaždina Zoran Kastel smatra da je njegova momčad mogla stvoriti još veću razliku u prvom poluvremenu.

"Ušli smo jako dobro u utakmicu, a problem je nastao kada se ozlijedio Đurasek. Zatim je na poluvremenu izmjenu tražio Peco. Danas smo imali kadar takav kakav smo imali. Defenzivno nikoga nismo imali na klupi. Utakmicu smo izgubili na visokim i dugim loptama, gdje je Osijek dominirao sa Santinijem i Mierezom. Nismo našli lijek za to. Spremali smo se to, znali smo da su moćni u duelu i u skoku. U prvom poluvremenu smo im s dva brza igrača naprijed radili probleme. Da smo možda uspjeli postići treći gol možda bismo riješili utakmicu, ali nismo. Moramo se smiriti i pogledati što je s ozlijeđenima te se pripremati za Hajduk", izjavio je Kastel.

Pred Varaždinom su okršaji protiv Hajduka i Dinama. Kastel napominje da je cilj ostanak i da se ne smije previše tugovati nakon poraza.

"Nema euforije kada pobijedimo, a ne smijemo mnogo tugovati kada izgubimo. Nama je jedini cilj ostanak u ligi.  Imamo šest, sedam dana do nove utakmice i to je to. Treba podići ekipu, a ovi sitno ozlijeđeni nadam se da će biti spremni. Nama svaki bod znači život, tako da ćemo u svaku utakmicu ući maksimalno fokusirani. Nadamo se da će nam se to negdje vratiti. Pokazali smo da možemo i protiv Rijeke i Gorice pa idemo to probati ponoviti i uzimati bodove te osigurati ostanak", dodao je Kastel.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više