HNL

Kastel nakon ispadanja: Zatečeni smo. Stipić: Kad bih otvorio Bibliju ove sezone...

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

VARAŽDIN je nakon gostujućeg poraza od Slaven Belupa (1:0) kao posljednjeplasirana momčad ljestvice ispao iz lige i sljedeće sezone nastupat će u Drugoj HNL, a utakmicu su komentirali treneri obiju momčadi.

Varaždinu je za ostanak na kraju trebao samo remi, a presudio mu je 16-godišnji Lovro Zvonarek koji je jedini gol na utakmici postigao u 88. minuti i tako postao najmlađi strijelac u povijesti HNL-a.

"Sve će se znati tijekom narednih dana"

Završnica susreta u Koprivnici bila je dramatična. Igralo se čak 15 minuta nakon 90., Varaždin je napadao i šutirao sa svih strana, osokoljen činjenicom da Istra gubi i da mu je remi dovoljan za ostanak. Kulminacija svega bila je provjera sporne situacije u 100. minuti igre: Varaždin je tražio jedanaesterac, no sudac Ivan Bebek nakon konzultacija rekao je da se igra dalje...

"Čvrsta, tvrda utakmica gdje smo parirali i imali neke situacije. Morali smo zabiti gol, ali nismo uspjeli. Čestitam Slavenu na pobjedi. Rano je govoriti o planovima jer nas je malo zatekla ova situacija. Sve će se znati tijekom narednih dana", rekao je nakon utakmice trener Varaždina Zoran Kastel.

"Žao mi je što Varaždin ispada, takav klub zaslužuje igrati u HNL-u"

Na drugoj strani trener Slaven Belupa Tomislav Stipić nije želio mnogo slaviti pobjedu. Suosjeća s Varaždincima.

"Ovo je bio 'happy end'. Pobijedili smo utakmicu bez primljenog gola, a mladi Zvonarek je donio pobjedu i postao najmlađi strijelac u povijesti HNL-a. Isto tako, suosjećam s Varaždincima, ne bih ulazio u analizu, bit ću kratak. Želim im od srca sve najbolje u drugoj ligi, da se što prije vrate jer takav klub s toliko navijača i toliko emocionalne snage treba biti u prvoj ligi, ali ovo je sport", rekao je Stipić pa dodao:

"Mi smo se borili za sebe, ali sad nakon utakmice mi je žao i Varaždina. Kad bih otvorio Bibliju ove sezone, vidjeli bismo da smo nakon svih padova napravili nešto dobro, ali nisam sada u štimungu. Želim biti ovdje slab i suosjećati s Varaždinom. Naravno, s jedne strane se i veseliti s mojom ekipom, ali kad se sve ohladi, onda ću napraviti rezime sezone za sebe."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više