Katalonci otkrili ogromnu otpremninu koju bi Barca morala platiti Xaviju

Foto: Profimedia

PAR REČENICA na rutinskoj konferenciji za medije pred nebitnu prvenstvenu utakmicu protiv odavno ispale Almerije pokrenule su novu u nizu kriza u Barceloni, a trenera i jednu od najvećih legendi kluba dovele na korak do otkaza. 

Xavi je javno poručio da Barcelona nema novca za natjecanje s Realom i da su nužna pojačanja kako bi to pokušao te je podsjetio navijače da ova Barca nema veze s onom iz trofejne prošlosti: "Navijači moraju razumjeti da ova Barcelona nije ona od prije 25 godina. Prije bi trener Barce došao predsjedniku i rekao: 'Želim ovog igrača, i ovog, i još onog.' Toga više nema. No mi moramo pojačati momčad ako ne želimo da sve ostane kao što je.

U suprotnom, bit će nam jako teško boriti se protiv Reala i u Europi. Ne može se napredovati ako ne bude određenih promjena u momčadi. Pokušat ćemo se nositi s Realom. Ipak, smatram da navijači Barcelone moraju razumjeti da je situacija jako teška, posebno u ekonomskom smislu. Nismo na istoj razini kao ostali vrhunski klubovi. Navijači to moraju razumjeti. To ne znači da se nećemo boriti, ali situacija je takva da su nam potrebni stabilnost i vrijeme. Pokušat ćemo sve da se iduće sezone nosimo s Realom."

Uprava Barcelone je poludjela na Xavija i traži mu zamjenu, ali ima 18 milijuna razloga da se zaustavi

Na ove Xavijeve malodušne i pesimistične riječi je uprava Barcelone poludjela, a As piše kako je predsjednik Joan Laporta naložio sportskom direktoru Decu da krene u potragu za novim trenerom. No, velika prepreka na tom putu je otpremnina koju bi Barcelona morala isplatiti Xaviju ako mu da otkaz. Katalonski Sport piše da on u tom slučaju mora dobiti 18 milijuna eura. 

Xavi je prošle sezone vodio Barcelonu do naslova u La Ligi, ali ga ove sezone nije uspio obraniti od Reala. Najveći rival izbacio ga je i u španjolskom Superkupu, a u Kupu kralja ispao je već u četvrtfinalu. U Ligi prvaka eliminiran je u istoj fazi iako je u prvoj utakmici pobijedio kod PSG-a.

Pročitajte više