Barcelona

Katalonski radio: Laporta otpisao Xavija, evo tko bi trebao naslijediti Koemana

Foto: EPA

BARCELONA večeras od 21 sat gostuje u Madridu kod španjolskog prvaka Atletica, a to bi mogla biti posljednja utakmica na klupi katalonske momčadi za Ronalda Koemana.

Španjolski mediji objavili su da Koeman ima samo još tu priliku dokazati predsjedniku Joanu Laporti da zaslužuje voditi Barcelonu.

"Nitko iz kluba mi nije ništa rekao. Čujem da je predsjednik bio tu u klubu, ali ga ja nisam sreo. Ovdje sam iz ljubavi prema klubu. Prihvatio sam ovaj posao iako sam znao da je situacija teška. Međutim, ona je sada teža nego što je bila kad sam tek došao", rekao je Koeman o svom statusu na presici uoči utakmice.

Katalonski radio piše da Laporta već zna koga želi na klupi umjesto Koemana. Riječ je o Eriku Ten Haagu, 51-godišnjem treneru Ajaxa. Ten Haag je s nizozemskim velikanom ostvario 130 pobjeda u 177 utakmica i prije dvije godine ga odveo do polufinala Lige prvaka.

Najveći dio navijača Barcelone na klupi želi Xavija, bivšeg igrača Barcelone koji je sad trener u Kataru, ali Laporta smatra da Xavi u ovom trenutku nije spreman voditi momčad kojoj treba remont. 

Pročitajte više