Katastrofa za ljubitelje MMA: Barnett pao na doping testu, Overeem obnovio ozljedu šake

DVIJE VRLO loše vijesti razočarale su sve MMA fanove koji su u narednih 20-tak dana očekivali dva velika borilačka okršaja. Najprije je Nizozemac Alistair Overeem izvijestio javnost da neće braniti svoj teškaški pojas u Strikeforceu koji je bio na rasporedu 15. kolovoza, a zatim je procurila i informacija da Atletska komisija Kalifornije neće dozvoliti Joshu Barnettu borbu protiv Fedora Emelianenka na Afflictionovom turniru 1. kolovoza.

Overeemova ozljeda posljedica barske tučnjave

Overeem je obnovio ozljedu šake koja ga muči već neko vrijeme, a koja je nastala kao posljedica barske tučnjave u kojoj je sudjelovao zajedno sa svojim bratom. Nizozemac je prilikom sukoba sa čak petoricom zaštitara zaradio nezgodnu posjeklinu koja se ozbiljno zakomplicirala. Nije poznato do kada će biti odgođen meč protiv Fabricia Werduma i hoće li Brazilac dobiti drugog protivnika na ovom turniru. Borba večeri biti će ona između Gine Carano i Cristiane Dos Santos, što je ujedno i prvi puta u povijesti da će dvije žene predvoditi jedan veliki borilački event.

Barnett pao na doping testu

Iako još uvijek nije potvrđeno, vrlo je vjerojatno da se neće dogoditi niti veliki okršaj Emelianenko - Barnett koji su mnogi već nazvali borbom stoljeća. Nekoliko izvora potvrdilo je da Atletska komisija države Kalifornije neće izdati potrebnu dozvolu Joshu Barnettu jer  Amerikanac nije prošao doping test. On za sada poriče takvu informaciju i kaže kako ga nitko do ovog trenutka o tome nije obavijestio.

"Testirali su me prije tri tjedna i smatram da bi me već obavijestili u slučaju pozitivnog nalaza. Neovisno o tome što se dogodi, budite sigurni da ću osvjetlat svoje ime. Ovo neće biti nešto po čemu će me ljudi pamtiti", rekao je Barnett za Sherdog.

Navodno će umjesto "Ubojice dječjeg lica" protiv najboljeg borca sadašnjice uskočiti Vitor Belfort. On je već pristao na borbu, a izvori tvrde da se trenutačno pregovara oko detalja.

Barnett već jednom pobjegao u Japan zbog steroida

Ovo nije prvi put da je Barnett pao na doping testu. Najmlađem UFC-ovom teškaškom prvaku u povijesti oduzeta je titula nakon što je sredinom 2002. njegov nalaz pokazao prisutnost anaboličkih steroida u krvi. Tada ga je suspendirala Atletska komisija Nevade, no on je na saslušanju porekao sve optužbe. Utočište je pronašao u Japanu, prvo u Pro Wrestlingu, a zatim u Pancraseu i Prideu. Nakon propasti Pridea, Barnett se vratio u SAD, no njegovu prvu borbu ponovno je obilježio doping skandal. Doduše, ovaj puta on nije bio taj koji je "pao", nego njegov protivnik Pawel Nastula. Poljak je suspendiran zbog pozitivnog nalaza na steroide.

Pročitajte više