NBA

Kawhi Leonard suzio izbor na dvije opcije. Odluku neće donijeti danas

Foto: Guliver Image/ Getty Images

IZ MINUTE u minutu američki mediji prate razvoj situacije oko odluke Kawhija Leonarda o tome gdje će nastaviti karijeru.

Najveća ovoljetna zvijezda NBA lige jučer se vratila u Toronto, grad kojem je prije nekoliko tjedana priuštio nezaboravne trenutke osvojivši naslov prvaka nakon pobjede Raptorsa u velikom finalu protiv Golden State Warriorsa.

Leonard je nedugo nakon osvojenog prstena odbio player-option opciju u svom ugovoru i postao slobodan igrač. MVP minulog finala sada mora donijeti najtežu odluku, a izbor je, pišu Amerikanci večeras, suzio na dvije opcije.

Kawhija su htjeli L.A. Clippers i L.A. Lakers, ali najvjerojatniji ishod ove sage je Leonardov ostanak u Raptorsima. Bivši NBA košarkaš Jalen Rose, sada analitičar ESPN-a, zapalio je društvene mreže puštanjem u javnost svog saznanja o tome da postoji "99 posto šanse" da Leonard ostane u Torontu te potpiše dvogodišnji ugovor.

S druge strane, Athleticov novinar Jabari Young izvijestio je da Leonardov tim zasad nije dobio nijednu ponudu potpisivanja novog, dvogodišnjeg ugovora.

Nakon isteka takvog ugovora, Kawhi će navršiti deset godina staža u najjačoj ligi svijeta i moći će potpisati supermaksimalni ugovor.

Ugledni Adrian Wojnarowski smatra da je Leonard suzio svoje opcije na ostanak u Torontu, koji smatra vjerojatnijom opcijom, te odlazak kod LeBrona Jamesa u L.A. Lakerse.

Iako, Woj naglašava, u povijesti NBA lige događali su se i veći preokreti pa vrijedi sačekati nekoliko dana na službenu potvrdu.

Jedina stvar oko koje se svi tamošnji novinari koji prate prijelazni rok NBA lige slažu jest da Leonard odluku o svojoj budućnosti neće donijeti danas, nego će se to dogoditi u nekoliko narednih dana.

Pročitajte više