Kažnjen vlasnik Clevelanda zbog pisma u kojem LeBrona naziva narcisoidnim i kukavičkim

SA STO TISUĆA američkih dolara je vodstvo NBA lige kaznilo Dana Gilberta, vlasnika Clevelanda, koji je sipao gorčinu nakon odluke o odlasku njihovog dosadašnjeg igrača LeBrona Jamesa.

Nakon što je jedan od najboljih košarkaša današnjice odlučio nastaviti karijeru u Miamiju, te je time okrenuo leđa svome dosadašnjem jedinom NBA klubu, Gilbert je napisao opširno pismo u kojem svako napisano slovo zrači ogromnim razočarenjem i ljutnjom.

"Kao što znate, naš bivši junak, koji je odrastao u regiji koju je napustio, više nije košarkaš Clevelanda", započinje Gilbert pismo kroz koje svog dojučerašnjeg najboljeg košarkaša etiketira kao "narcisoidnog", "kukavičkog" i "samopromotorskog" čovjeka koji je svoju odluku obznanio u TV-specijalu što je nešto što "ne pamti povijest sporta i vjerojatno povijest zabave".

"On je dao ostavku još u doigravanju protiv Bostona. Pogledajte samo drugu, četvrtu, petu i šestu utakmicu. Nikad, niti u jednom sportu superzvijezda nije tako igrala. Dobra je vijest što je s njim iz grada otišlo i prokletstvo, loša karma koja se nadvila nad nas. Samoprozvani bivši kralj sada je nosi južnije sa sobom. Učinio nam je dobro, a on (i grad u kojem će nastaviti karijeru) nosit će je sa sobom".

NBA liga je ove i ostale dijelove pisma označila kao nekorektne i kažnjive te će Gilbert zbog svega morati platiti spomenutih 100.000 USD.

Gilbert je u međuvremnu rekao da i dalje stoji iza svega izrečenog.

Pročitajte više