PREMIERSHIP

Legenda Uniteda De Gei i Maguireu: Gadite mi se! Pognite glavu i sramite se

Foto: Getty Images

NAKON što je Premier liga u srijedu prekinula tromjesečnu stanku zbog pandemije koronavirusa zaostalim utakmicama između Aston Ville i Sheffield Uniteda te Manchester Cityja i Arsenala, sinoć su odigrana prva dva susreta 30. kola.

Od okršaja Norwicha i Southamptona (0:3) svakako je uzbudljiviji bio derbi Tottenhama i Manchester Uniteda, u kojem je Jose Mourinho u četvrtom pokušaju kao menadžer Spursa uspio ostati neporažen protiv jedne od svojih bivših momčadi. Završilo je 1:1, pa Posebni protiv Uniteda sad ima poraz i remi, a protiv Chelseaja dva poraza.

Tottenham je poveo u 27. minuti golom Stevena Bergwijna nakon soloprodora u kojem je izbjegao trojicu gostujućih braniča i s 15-ak metara probušio Davida De Geu, koji je snažan udarac imao na ruci, ali je loptu propustio u mrežu.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Svakako je golman De Geina kalibra morao bolje reagirati, a njegov kiks izazvao je šok i nevjericu kod Unitedove legende Roya Keanea, koji je u studiju Sky Sportsa na poluvremenu rekao da bi ga sad tukao u svlačionici.

Embed from Getty Images

"Šokiran sam zbog tog gola. Gledao sam puno nogometa kroz godine, ali primiti takav gol... Bijesan sam i muka mi je zbog tog golmana. Potukao bih se s njim na poluvremenu. Udarao bih ga i ne bi mi mogao pobjeći. To je rutinska obrana za etabliranog golmana na međunarodnoj sceni. Nevjerojatno", rekao je ljutiti Irac.

Izvrijeđao je i Shawa i Maguirea zbog njihove uloge u golu Tottenhama, ali posebno se obrušio na De Geu i Maguirea.

"Njih dvojicu ne bih pustio u autobus nakon utakmice, pa neka se taksijem vraćaju u Manchester. Maguire i De Gea, gadite mi se! Sramite se i pognite glavu. Igrate za Manchester United i dopuštate da ovako trče pokraj vas", bjesnio je Keane i za kraj rekao da dugo nije vidio precjenjenijeg golmana od Španjolca.

Do kraja utakmice Keane se malo smirio pa je rekao da bi im ipak dopustio da uđu u autobus, ali bi ih tjerao da sjede na samom kraju.

Možda ga je donekle oraspoložio gol Paula Pogbe kojim je u 81. minuti izjednačio iz penala, kao i činjenica da je United bio blizu pobjede, ali VAR je s pravom poništio odluku suca da u nadoknadi označi još jedan jedanaesterac za Crvene vragove.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više