Kekova Slovenija i Danska pobijedile za najveću ludnicu kvalifikacija

Foto: Profimedia

NEVJEROJATNA drama u skupini H kvalifikacija za Euro. Nakon što je u šestom kolu Kazahstan pobijedio Sjevernu Irsku (1:0), Danska slavila kod Finske (1:0) i Slovenija kod San Marina (4:0), prve četiri reprezentacije stiješnjene su unutar samo jednog boda!

I to nije tako nakon jednog ili dva kola, nego u drugoj polovici kvalifikacija, nakon što su sve reprezentacije odigrale 60 posto utakmica. Najviše je zakuhala Danska pobjedom u skandinavskom derbiju kod do tada vodeće Finske. Jedini gol krasno je zabio Pierre-Emile Hojbjerg u 86. minuti. Danci su tako domaćinima uzeli prvo mjesto, ali samo na par sati, dok Slovenija nije pobijedila kod San Marina.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOLČINU DANSKE

Prvi je za momčad Matjaža Keka zabio Žan Vipotnik u 4. minuti. Nakon što je pogodio nesuđeni napadač Dinama, koji je iz Maribora otišao u Bordeaux, drugi gol za Sloveniju je u 16. minuti postigao Jan Mlakar, donedavno napadač Hajduka. Sandi Lovrić u 61. i Žan Karničnik u 67. minuti postavili su konačnih 4:0 za proboj Slovenije na prvo mjesto. No od nje na vrhu do četvrtog Kazahstana samo je jedan bod razlike. Na Euro se izravno plasiraju prve dvije reprezentacije. 

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOLOVE SLOVENIJE

Pročitajte više