Rijeka predstavila "rumunjskog Messija"

Foto: NK RIJEKA

RIJEKA je predstavila još jedno veliko pojačanje koje stiže iz inozemstva i time potvrdila najveće ambicije u proljetnom dijelu HNL-a. Nakon dovođenja švicarskog reprezentativca Marija Gavranovića, klub s Kantride je pred kamere doveo i mladog talentiranog Rumunja iz ukrajinskog Volyna.

Florentin Matei u utorak je potpisao ugovor za HNK Rijeka, a u srijedu je i službeno predstavljen. 22-godišnji ofenzivni veznjak smatran je velikim talentom u Steauinoj školi, a ove sezone u Ukrajini je u 18 nastupa upisao 8 golova i 5 asistencija.

"Prvi dojam je jako dobar. Mislim da možemo osvojiti naslov prvaka i igrati Ligu prvaka", rekao je Florentin Matei. Ugovor s ukrajinskim klubom imao je do kraja sezone, a Rijeka je iskoristila priliku i dovela ga odmah uz neobjavljenu odštetu. Transfermarkt navodi iznos od oko pola milijuna eura.

Rijeka još pamti jednog rumunjskog nogometaša koji je ostavio dubok trag. Dumitru Mitu je u dresu Rijeke u sezoni 2004./2005. postigao pogodak na Poljudu u finalu Kupa Hrvatske donijevši Rijeci prvi trofej od hrvatske samostalnosti.

"Sjećam se Mitua kao igrača. On je igrao u Steaui dok sam bio dijete", rekao je Matei koji se nada da će igrama u Rijeci izboriti mjesto u reprezentaciji koja ide na Euro 2016. u Francusku.

Bivši je juniorski reprezentativac Rumunjske, a tamošnji mediji najavljuju da bi uskoro mogao dobiti i poziv u A reprezentaciju.
 

Pročitajte više