Ketsbaia kao nitko do sada posložio Gruzijce: Obrana i vezni red čine strašan blok

SVI SU složni kako je Temuri Ketsbaia složio respektabilnu i kvalitetnu izabranu vrstu Gruzije, koja možda kao nikada do sada u povijesti parirati najboljim europskim reprezentacijama. U dosadašnjem dijelu kvalifikacija Gruzijci su neporaženi, a upisali su pobjedu i tri remija. Kvalitetu Ketsbajinih pulenova osjetili su nedavno na svojoj koži i reprezentacije Grčke i Izraela. Naime Gruzijci su oteli bod u oba navrata, dok su u susretu s Izraelom bili puno bolji suparnik i ukupni je dojam kako se Izrael spasio od poraza u Tbilisiju.

Prema informacijama koje stižu iz Gruzije, protiv Hrvatske domaćini bi trebali istrčati u formaciji 5-3-2 sa sljedećim sastavom: Revishvili - Kobiashvili, Kaladze, Amisulashvili, Asatiani, Lobjanidze - Gogua, Khizanishvili, Ananidze - Iashvili, Dvalishvili. Kao što se vidi iz priloženog, na golu će biti Nukri Revishvili, 24-godišnji vratar Anžija, koji nema previše iskustva i ne spada u one kojih se trebamo pripaziti. Najviše aduta zato je u posljednjoj liniji reprezentacije, gdje će se natiskati čak pet igrača.

Lijevo bi trebao zaigrati iskusni Levan Kobiashvili. 33-godišnji branič koji već 13 godina kruh zarađuje u Bundesligi i koji je skupio preko 300 ligaških nastupa za Freiburg, Schalke i Hertu. Za reprezentaciju igra od 1996. godine i do sada skupio 87 nastupa. Na desnoj strani je pak mladi Ucha Lobjanidze, odnedavno član Dnjipra, koji je vrlo pouzdan i kvalitetan. Sredinu obrane popunit će kapetan Kahka Kaladze, o kojem ne treba pretjerano govoriti te Aleksandar Misulashvili i Malkhaz Asatiani. Misualashvili igra ruski Krasnodar, a Asatiani je nedavno raskinuo dugogodišnji ugovor s Lokomotivom, za kojeg je u devet godina odigrao preko 150 utakmica.



U sredini terena pak Ketsbaia bi trebao poslati Gogua, Khizanishvilija i Ananidzea, ukoliko ovaj bude tjelesno spreman, što je teško za očekivati. 29-godišnji Khizanishvili, koji ima već 65 nastupa za reprezentaciju, od 2000. godine igra na Otoku, a između ostalih nosio je dres Newcastlea i Blackburn Roversa. Radi se o vrlo kvalitetnom defenzivcu, koji može igrati i na mjestu stopera. 27-godišnji Gogita Gogua trenutno igra za Nizhny Novgorod, a jedan je od najcjenjenijih gruzijskih igrača, dok se 18-godišnji Jano Ananidze iz Spartak Moskve smatra najtalentiranijim nogometašem te zemlje u povijesti nakon Shote Arveladzea. Već ga traže klubovi poput Arsenala i Liverpoola. Za Spartak je odigrao 50-tak utakmice, zabio pet golova, a i osam puta je nastupio za nacionalnu vrstu. Olakšavajuća okolnost za Bilića i njegove izabranike je što je Ananize ozlijeđen i teško će igrat protiv Hrvatske. Ketsbaija mu je doduše naredio da se pojavi u kampu reprezentacije, ali kako bi ga gruzijski liječnici pregledali.

Na koncu, u napadu bi trebali zaigrati Aleksandr Iashvili i Vladimir Dvalishvili. Iahsvili je dobro poznat ljubiteljima Bundeslige, gdje je  od 1997. godine do danas odigrao preko 400 utakmica, zabijajući za Freiburg i Karlsruher. Treći je strijelac u povijesti gruzijske reprezentacije, ali nije više ni približno ubojit kao nekada. Njegov partner u napadu, kao što smo rekli, trebao bi biti Vladimir Dvalishvili, 24-godišnji napadač Maccabi Haife. Dvalishvili je rođeni strijelac, agdjegod je igrao posljednjih godina imao je odličnu statistiku, zabivši preko 50 golova.

Gruzija (5-3-2); Revishvili - Kobiashvili, Kaladze, Amisulashvili, Asatiani, Lobjanidze - Gogua, Khizanishvili, Ananidze (?) - Iashvili, Dvalishvili

Pročitajte više