TRANSFERI

Kicker: Hrvat se vraća u klub koji ga ne želi. Rizičan je i za njega nema ponuda

Foto: EPA

POVREMENOM hrvatskom reprezentativcu Marinu Pongračiću istekla je posudba u Borussiji Dortmund te se vraća u Wolfsburg. No problem je što klub na njega ne računa iako ima ugovor do 2024. godine. Kicker je objavio kako ga ni velik dio navijača ne želi u dresu Wolfsburga, dok je Bild nedavno objavio da na 24-godišnjaka ne računa ni novi trener Niko Kovač.

Podsjetimo, Pongračić je tužio Wolfsburg zbog neisplaćivanja bonusa, a zatim je u intervjuu kritizirao matični klub, nadajući se kako će ga Borussija na kraju sezone otkupiti. "Pongračić se vraća u Wolfsburg, u kojem nema budućnost", ističe Kicker, opisujući plan za hrvatskog braniča. 

"Wolfsburg u petak očekuje dolazak Pongračića i ostalih reprezentativaca. Bit će tretiran poput ostalih. U petak i subotu proći će obavezne testove, nedjelja je slobodna, a u ponedjeljak kreću ekipni treninzi", objašnjava Kicker.

"Pongračić ima potencijal, ali predstavlja rizik"

"Pongračić bi trebao barem posumnjati na to da u Wolfsburgu nema budućnost. Međutim, komunikacija između njegovog agenta i kluba posljednjih mjeseci je slaba. Jasno je da su ga se odrekli, ali teško će za njega dobiti devet milijuna eura, koliko je Dortmund trebao platiti kako bi aktivirao otkupnu klauzulu", nastavlja Kicker, dodajući kako je malo vjerojatno da će Pongračića "dočekati raširenih ruku". 

"Pongračić ima velik potencijal, ali predstavlja rizik. Točnost i disciplina u prošlosti mu nisu bile jača strana", smatra Kicker. Podsjećaju na izjavu sportskog direktora Wolfsburga Marcela Schäfera, koji je Pongračićev sporni intervju komentirao rekavši da očito još nije dovoljno fokusiran iako su s njime o tome razgovarali.

Neovisno o tome što su sunarodnjaci, Kicker vjeruje da Kovač ima dovoljno braniča, zbog čega neće promijeniti Pongračićev nepovoljan status. "Loša vijest za one koji Pongračića ne žele vidjeti u Wolfsburgu je da za njega trenutno nema ponuda", zaključuje Kicker.

Pročitajte više