Transferi

Njemački mediji: Leipzig ima spremnog nasljednika Dayota Upamecana

Foto: Index grafika

UBRZO nakon što je potvrđen transfer Joška Gvardiola u Leipzig, njemački mediji su se raspisali o mladom hrvatskom reprezentativcu.

Najkonkretniji je bio Kicker koji 18-godišnjeg stopera spominje kao zamjenu za francuskog braniča Dayota Upamecana.

Kicker otkrio detalje transfera

"Kada je ovog ljeta Chelsea isplatio odštetnu klauzulu za Tima Wernera, Leipzig nije imao spremnog njegova nasljednika. To se više neće ponoviti", piše Kicker.

U spomenutom listu pišu kako Upamecano može otići sljedećeg ljeta za odštetu od 42 milijuna eura unatoč tome što je ovog ljeta produžio ugovor s klubom do 2023. godine.

Što se tiče detalja transfera, dobro upućeni Kicker se poziva na svoje izvore i spominje odštetu od 16 milijuna eura. Uz to bi Leipzig Dinamu trebao platiti između 70.000 i 100.000 eura za svaku Gvardiolovu odigranu utakmicu u maksimirskom klubu do kraja sezone.

Leipzig je doveo drugog igrača Dinama u manje od 10 mjeseci

Također, Dinamu će pripasti 20 posto od sljedeće Gvardiolove prodaje.

Njemačko izdanje internetskog portala 90min poziva se na izjavu sportskog direktora Leipziga Markusa Kröschea koji Gvardiola naziva jednim od najvećih europskih obrambenih talenata.

Welt podsjeća kako je na zimu Leipzig doveo još jednog igrača Dinama. Riječ je o Daniju Olmu, drugom najskupljem pojačanju u povijesti Leipziga, kojeg je njemački klub platio 21 milijun eura.

Gvardiol je trenutno sedmo najskuplje pojačanje u povijesti Leipziga.

 

Pročitajte više