Kicker se obrušio na Mujdžu: Još nije stavio zimske gume pa ga Banović mora vozikati

TISKANO izdanje njemačkog Kickera donijelo je u posljednjem broju priču o hrvatskom nogometašu Freiburga Mensuru Mujdži, za kojeg navodi kako u osam mjeseci nije uspio izboriti svoju poziciju.

Kicker je prilično kritičan prema 25-godišnjem hrvatskom braniču koji je prošlo ljeto za 500 tisuća eura odštete stigao iz Zagreba. No, dosad nije dobio previše prilika, za što Nijemci krive njega samoga. Štoviše, navode jedan vrlo bizaran podatak.

"O njegovom karakteru najviše govori činjenica da ga je na treninge morao voziti hrvatski suigrač Ivica Banović, jer Mujdža na svome automobilu nema zimske gume", piše Kicker.

Mujdža je ove sezone dobio priliku tek u pet utakmica Bundeslige. Svaki je put, međutim, ulazio s klupe, tako da je ukupno skupio samo oko 70 minuta igre. Tijekom jesenskog dijela prvenstva samo jednom nije bio u kadru, dok ga u pet proljetnih kola već tri puta nije bilo ni na klupi, što Kicker vidi kao jasan znak da gubi svoju poziciju.

"Ne preostaje mi ništa drugo nego čekati svoju priliku", kazao je Mujdža, a svoje je mišljenje o hrvatskom nogometašu izrekao i trener Freiburga Robin Dutt.

"Svaki igrač ima slabosti koje se mogu kritizirati, ali ima i svojih kvaliteta koje mogu odlučiti utakmicu. Mujdža nema nijednu naročitu slabost, ali u njegovoj igri nedostaje snage. Naučio sam imati strpljenja. Imao sam iskustva s puno igrača koji su proigrali tek nakon godinu dana. Ako se to ne dogodi, najizvjesniji je rastanak, ali s Mujdžom smo još daleko od toga", prenosi Kicker Duttovu izjavu.

Pročitajte više