Kiel poražen u Bundesligi nakon skoro godinu i pol

RUKOMETAŠI Kiela propustili su u dvoboju 28. kola Bundeslige kod četvrtoplasiranog Lemga osigurati novi, 15. naslov državnog prvaka u klupskoj povijesti.

Izgubili su s uvjerljivih 34:27 upisavši prvi prvenstveni poraz ove sezone i prvi u Bundesligi nakon prvog prosinca 2007. godine, kada su u 15. kolu prošlosezonskog prvenstva izgubili na gostovanju kod Nordhorna 34:29. U međuvremenu su nanizali 47 bundesligaških dvoboja bez poraza, dok su ove sezone u 28 odigranih utakmica pobijedili 27 puta zaredom. U prvom su kolu prošle jeseni još nezagrijani remizirali u domaćem dvoboju s novim prvoligašem Dormagenom (28-28).

Trebao im je bod iz ovog dvoboja da bi potvrdili obranu naslova prvaka. Novu će priliku imati u srijedu, kada na svom parketu dočekuju 13-plasiranog Wetzlara.

Jedan od razloga poraza svakako je ozljeda šake švedskog ljevaka Kima Anderssona, koji neće igrati do kraja sezone. Načeti Karabatić (koljeno) ipak je zaigrao i zabio šest golova za gostujući sastav Alfreda Gislasona, a jednako toliko zabio je i slovenski desnokrilni igrač Vid Kavtičnik.

U pobjedničkoj momčadi, prepunoj njemačkih reprezentativaca, istaknuo se Holger Glandorf sa sedam pogodaka, po šest su zabili Michael Kraus i Jens Bechtloff, a po pet Florian Kehrmann i Sebastian Preiß.

Rukometna Bundesliga:

Lemgo – Kiel 34:27

Kasnije:

Füchse Berlin – Göppingen

Redoslijed: 1. Kiel 55 (+1), 2. HSV 43, 3. Rhein-Neckar Löwen 42, 4. Lemgo 41, 5. Göppingen 37 (+1)...

Totalsport
Foto:THW Kiel

Pročitajte više