Esport

Kineski prvak osigurao finale svjetskog prvenstva u League of Legendsu

Foto: Riot Games

FUNPLUS Phoenix je u prvom polufinalu svjetskog prvenstva u League of Legendsu nadigrao aktualne svjetske prvake Invictus Gaming i plasirao se u finale. Protivnika će saznati sutra kada svoj meč igraju G2 Esports Luke "Perkza" Perkovića i korejski SK Telecom T1.

U vrlo kaotičnom i zabavnom polufinalu između dvije preostale kineske ekipe na turniru kao pobjednik je izašao FunPlus Phoenix. Aktualni kineski prvak bio je bolji u sva četiri meča iako je Invictus Gaming slavio u drugom nakon nevjerojatnog povratka na leđima svojih najboljih pojedinaca Kanga "TheShyja" Seung-loka i Song "Rookieja" Eui-jina. 

Invictus Gaming je forsirao svoj stil igre, oslanjao se na individualnu kvalitetu, ali u svakom segmentu igre FunPlus Phoenix je bio bolja ekipa. Međutim, gledatelji su mogli uživati u četiri odlična meča prepuna akcije u kojima se nijedna ekipa nije ustručavala proaktivno tražiti prednost i igrati na pobjedu. Sjajno polufinale je odigrao Gao "Tian" Tian-Liang, jungler ekipe FPX, iako su i njegovi suigrači igrali vrlo dobro. 

Na svjetskom prvenstvu u LoL-u su tako preostale samo tri ekipe, tri najveća favorita, a jedan će sutra napustiti natjecanje. U jednom od najiščekivanijih mečeva ikad za mjesto u finalu pred madridskom publikom igrat će SK Telecom T1 i G2 Esports, koji su ranije ove godine na Mid-Season Invitationalu u istoj situaciji pružili jednu od najboljih serija mečeva svih vremena. Tada je na kraju slavio G2 Esports. Europa se nada da sutra mogu ponoviti isto. 

Luka "Perkz" Perković igra turnir života. G2 je izgledao sjajno protiv Damwon Gaminga u četvrtfinalu i trenutno stanje igre (meta) je na njihovoj strani, kao i mentalna prednost zbog ranije spomenute pobjede ranije ove godine. SK Telecom T1 je najtrofejnija organizacija u League of Legendsu. Predvodi je najbolji igrač svih vremena Lee "Faker" Sang-hyeok koji traži povratak na svjetski tron koji je dosad osvajao već tri puta. SKT T1 je u dosadašnjem dijelu natjecanja bio najuvjerljivija ekipa, ali sve će se svesti na ovo polufinale. Obje ekipe poraz će smatrati velikim neuspjehom.

Madridska publika bit će sigurno na strani G2 Esportsa i njihov šesti igrač. To bi Kraljevima Europe moglo stvoriti i dodatni pritisak, ali već su pokazali da su najbolji upravo u takvim situacijama. Zbog ovoga je Perkz okupio ekipu, osvajanje Worldsa je ultimativni cilj. 

Hrvatska esport zvijezda napokon uživa naklonost publike i u fokusu je brojnih videa i intervjua na svjetskim portalima. Preživio je sve kritike i osporavanja koja su ga pratila od samih početaka karijere i ostao je ustrajan i posvećen svome cilju. Svoju je poziciju prepustio Rasmusu "Capsu" Wintheru kako bi stvorio najbolju moguću ekipu za velike rezultate na međunarodnim turnirima. Napravio je sve, više nego što je bilo tko očekivao, kako bi sutra dobio priliku igrati finale svjetskog prvenstva u League of Legendsu i, poznavajući Luku, u njegovoj glavi nema sumnje tko će sutra proći dalje. 

Meč je na rasporedu u 12:00. Prijenos će biti na svim službenim kanalima Riot Gamesa.
 

Pročitajte više