KINEZI OTKAZALI HAANU

Iznenađujuće ispadanje Kine već u prvom krugu azijskih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo 2006. godine u Njemačkoj stajalo je posla dosadašnjeg izbornika reprezentacije najmnogoljudnije zemlje svijeta, Nizozemca Ariea Haana.

Haan je dobio otkaz nakon 7-0 pobjede protiv Hong Konga koja ipak niej bila dovoljna za prolazak dalje, jer je u isto vrijeme Kuvajt svladao Maleziju sa 6-1, te se plasirao dalje zbog bolje razlike pogodaka.

"U našem ugovoru s Arieom Haanom stoji da će on odstupiti s mjesta izbornika ukoliko se ne kvalificira na Svjetsko prvenstvo", objasnio je ovakvu odluku glasnogovornik Kineskog nogometnog saveza Lin Ruiyuan.

"Kao trener Haan je marljiv i skroman i umnogome je pomogao razvoju kineskog nogometa. Ali, doživio je neuspjeh i mi se namjeravamo striktno držati slova ugovora", izjavio je dopredsjednik saveza Yang Yimin.

Haan je preuzeo mjesto kineskog izbornika nakon Svjetskog prvenstva 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji gdje je Kina debitirala na završnici najvećeg nogometnog natjecanja, a ranije ove godine je na Azijskom prvenstvu kojemu je Kina bila domaćin izborio nastup u finalu gdje je poražen od Japana.

(Hina) xzm yzm

Pročitajte više