Kinezi kupuju i suce! Prvi na redu transfer čovjeka kojeg su Hrvati zasuli bakljama

Foto: Getty Images / Guliver Image

KINESKI bogataši nastavljaju šoping po Premier ligi, nekoliko velikih zvijezda već su odveli, posljednji je na Daleki istok otišao Chelseajev igrač Oscar, a sad su počeli kupovati i suce. Jedan od najboljih premierligaških i svjetskih sudaca mogao bi za veliku lovu odseliti u Kinu.

Mark Clattenburg (41), sudac koji je dijelio pravdu u finalu FA kupa, Lige prvaka i Europskog prvenstva, mogao bi biti idući veliki prebjeg iz europskog u kineski nogomet. Hrvatskim navijačima poznat je kao čovjek koji je prekinuo utakmicu Hrvatske i Češke na Euru.

Englez je u utorak dobio nagradu za najboljeg svjetskog suca na prestižnim Globe Soccer Awardsima u Dubaiju, a predstavnici kineske Superlige koji su na ceremoniju poslali nekoliko svojih ljudi, razgovarali su s Clattenburgom.

Kineski nogomet ispunjen je korupcijskim aferama, slično kao i hrvatski, no za razliku od domaćeg koji ljude koji pokušavaju riješiti taj problem naziva "drukerima", u Kini se pokušavaju riješiti korumpiranih sudačkih parazita, a angažman Marka Clattenburga prvi je korak ka povratku na pravi put.

Gotovo sve premierligaške zvijezde dobile su ponudu od bogatih kineskih klubova, Wayneu Rooneyju i Alexisu Sanchezu, primjerice, ponudili su plaću 700.000 dolara tjedno, pa bi Clattenburg, odluči li odseliti u Aziju, mogao postati bogataš.

Točan iznos koji su mu ponudili da sudi u Superligi još nije poznat, ali sigurno nije riječ o malom novcu.
 

Pročitajte više