Treći "potop" zaredom; Kirilenko i Krstić ostavili Zagreb na -42

KOŠARKAŠI Zagreba u 3. su kolu Eurolige doživjeli treći poraz. Sa 89:47 pregazila ih je jedna od najtrofejnijih europskih momčadi CSKA Moskva. Nakon utakmica s Bambergom i Panathinaikosom, visoki poraz hrvatskog prvaka nije iznenađenje.

Euroliga nije dopustila Zagrebu promjenu termina pa slaba posjećenost Arene i ne čudi s obzirom da je u isto vrijeme Ajax razbijao Dinamo u Amsterdamu. Polupraznoj dvorani nedostajala je upravo navijačka atmosfera koja bi ohrabrila "mrave" protiv ovako teškog protivnika, a ovako je glasnije bilo i onih nekoliko Rusa na tribinama.

Simon i Šarić odlični, publika zapljeskala Gordonu

Androić je otvorio s Mulaomerovićem, Simonom, Šarićem, Kasunom i Heytveltom, dok su s druge strane stajali Teodosić, Siskauskas, Kirilenko, Krstić i Khryapa.

Zagreb je dobro otvorio utakmicu protiv šesterostrukog europskog prvaka. Simon i Kasun zabili su za početno vodstvo, no u sljedeće dvije minute CSKA je napravio seriju 16:0 prije nego što je Simon novim košem smanjio zaostatak na -10. Mogli su gosti zabiti i više da Zagreb nije čvrsto stajao u obrani u prvoj četvrtini. Kasun je dodao dva koša, a Krstić i Kirilenko uzvratili da bi odlični Šarić tricom postavio 13:22. Dodajmo i da je publika pljeskom pozdravila bivšeg igrača Cibone, a danas CSKA, Jamonta Gordona prilikom ulaska u igru.

U nastavku je nastavio blistati Šarić koji je pokazao da ima kvalitetu za igranje na velikoj sceni uspjevši nekoliko puta zaustaviti "velikog" Kirilenka. Tek nakon tri minute Dia je zabio prvi koš za domaće, no Krstić i Kirilenko gazili su sve pred sobom, no Kasun s dva koša i Simon novom tricom spriječili su da vodstvo gostiju na poluvremenu bude veće od +21.

Shved i Vorončević napunili koš Zagreba

Kasun, Šarić i Simon nisu se uspjeli približiti Rusima niti u trećem periodu. Shved i Krstić nastavili su povećavati vodstvo do tridesetak poena prednosti uoči posljednjih deset minuta. U posljednjoj četvrtini momčad iz Trnskog nije imala rješenja za Vorončevića i Mejiu. Trice Vorončevića poništili su Mašić i Simon, a ponovo je zabljesnuo i Garret koji je odlično asistirao Haliloviću za zakucavanje na samom kraju utakmice.

Pobjedničku je momčad predvodio Kirilenko sa 14 koševa, sedam skokova i tri blokade, dok su premoć pod koševima pojačali Nenad Krstić (15k, 6s, 2bl) i Andrej Voroncević (12k, 6s, 2bl). U redovima domaće momčadi, koja je ukupno primila čak devet blokada te izgubila 18 lopti, Krunoslav Simon ubacio je 15 koševa uz pet skokova, a Mario Kasun 14 koševa uz devet skokova. Dario Šarić (17) odigrao je gotovo punih 20 minuta. Ubacio je tri poena (1-6 šut iz igre) uz pet skokova.

Oscilacija u igri nije bilo, o tome najbolje govore rezultati na kraju svake četvrtine koje su Rusi dobivali sa po 8 do 12 razlike polako povećavajući prednost na konačnih +42. Konačni ishod možda odaje pogrešnu sliku o igri Zagreba koji je u ovoj utakmici ipak izgledao puno bolje nego protiv Bamberga i Panathinaikosa. CSKA, s ovim igračima, ipak je drugi svijet, i jedan od kandidata za europski naslov. 

Euroliga, 3. kolo:

Skupina A:

Caja Laboral - Olympiacos 81:79

Poredak: 1. Caja 3-0. 2. Olympiacos 1-2, 3. Nancy 1-1, 4. Bilbao 1-1, 5. Cantu 1-1, 6. Fenerbahce 0-2 

Skupina B:

Zagreb - CSKA 47:89

Redoslijed: 1. CSKA 3-0, 2. Panathinaikos 2-0, 3. Bamberg 1-1, 4. Unicaja 1-1, 5. Žalgiris 0-2, 6. Zagreb 0-3 

Skupina D:

UNION Olimpija - Prokom 70:62

Montepaschi - Galatasaray 103:77

Redoslijed: 1. Siena 3-0, 2. Barcelona 2-0, 3. Galatasaray 1-2, 4. UNION Olimpija 1-2, 5. UNIKS 1-1, 6. Prokom 0-3

Pročitajte više