EURO 2020

Kjaer spasio prijatelja Eriksena, pokušao igrati utakmicu pa se raspao na terenu

Foto: EPA

CHRISTIAN ERIKSEN (29) srušio se u 43. minuti utakmice Danske i Finske u Kopenhagenu, u prvoj utakmici skupine B Europskog prvenstva. 

Danski je reprezentativac pao na travnjak iz čista mira i uslijedile su dramatične scene. Igrači su se okupili oko njega i odmah pozvali pomoć jer su vidjeli da je ostao bez svijesti. Najpribraniji među njima bio je Simon Kjaer.

Kjaer je znao što treba

Kjaer je pravovremenom reakcijom spriječio Eriksena da si u nesvjestici proguta jezik kako ne bi došlo do gušenja. Postavio ga je u ispravan položaj i organizirao suigrače da formiraju krug oko njega dok ga je liječnička služba reanimirala.

Nakon što su iz bolnice stigle sjajne vijesti da je Eriksen pri svijesti, utakmica se nastavila nakon gotovo dva sata (20:30) i Finska je golom Pohjanpala u 60. minuti došla do pobjede. Za Kjaera je sve to skupa bilo previše, pa je u 63. minuti izašao s terena. Izbornik Kasper Hjulmand morao ga je zamijeniti.

 

Danski izbornik Hjulmand: Kjaer je morao izaći s terena

Kjaer i Eriksen su veliki prijatelji.

"Kjaer je bio previše potresen da bi igrao i morao je napustiti teren. Sve što se događalo duboko ga je dirnulo i potreslo jer su on i Christian veliki prijatelji. Nismo bili sigurni može li Kjaer uopće nastaviti utakmicu. Pokušao je, ali nije mogao. Da ja moram igrati u takvoj situaciji, ne znam što bih napravio. Igrači su to učinili i ne mogu biti ponosniji na njih. Sada su emocionalno iscrpljeni", rekao je Hjulmand.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više