HRVATSKA - SLOVAČKA

Kladionice: Moralo bi se dogoditi čudo da Hrvatska ne ode na Euro

Foto: Getty Images

HRVATSKA reprezentacija u subotu igra ključnu utakmicu protiv Slovačke za odlazak na Euro 2020.  Momčad Zlatka Dalića drži prvo mjesto u skupini s 14 bodova, dva više od Mađarske i četiri više od Slovačke koja ima utakmicu manje.

Na Rujevici će Hrvatska biti uvjerljivi favorit. Koliko je ta prednost izražena u postocima najbolje će reći kladionice.

Na pobjedu Hrvatske može se dobiti tečaj oko 1.50, što znači da su šanse nešto veće od 65 posto. U slučaju pobjede Slovačke ulog se može usedmerostručiti, što je šansa od nekih 15-ak posto, dok se za remi, za koji su šanse nešto iznad 20 posto ulog može umnožiti 4,5 puta.

Plasman Hrvatske na EURO može spriječiti samo čudo

Ono što nas sve zanima zapravo i nije sama pobjeda Hrvatske, već isključivo plasman. Hrvatskoj u ovoj utakmici igra i bod. Tečaj na to da Hrvatska neće izgubiti je oko 1.10, odnosno 90 posto. 

Čak i u slučaju poraza u ovoj utakmici Hrvatska može otići na Euro jer Mađarska treba pobijediti u Walesu, a Slovačka kod kuće Azerbajdžan. Tečaj da Hrvatska odlazi na Euro je 1.01 (99 posto), a da neće ostvariti plasman 26, što je tek nešto manje od četiri posto, barem prema takvom tečaju, koji bi morao biti znatno viši.

No, kada se uzme u obzir da je tečaj na neuspjeh tako nizak zbog margine koju kladionica ima kod svake oklade, šanse da Hrvatska neće na Euro gotovo da se mogu mjeriti u promilima.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više