Kladionice ponovo u igri: ATP ispituje regularnost meča Veić - Canas?

IAKO je Canas tijekom meča imao problema s ramenom, čudna uplata se dogodila u Australiji koja baca sumnju na regularnost meča.

Antonio Veić je došao do najveće pobjede u karijeri kada je svladao velikog favorita Guillermea Canasa sa 4:6, 6:4, 6:2 u prvom kolu Zagreb Indoorsa.

No, informacije koje dolaze iz Australije govore da se nešto čudno događalo. 

Iako se Canas žalio na bol u ramenu, što eventualno može opravdati velike i čudne promjene koeficijenata na australskim kladionicama (nakon što je Canas dobio prvi set, koeficijent je na australskim kladionicama s 1.11 porastao na 7.00 dok je Veiću pao sa 7.40 na 1.14 o.pa.), sumnjive su uplate u trećem setu.

Naime više od milijun australskih dolara je uplaćeno na Veića, koji je bio totalni autsajder, u trećem setu pri izjednačenom rezultatu, dok se na cijeli meč uplatilo više od tri milijuna australskih dolara.

Mediji, ali i mnogobrojni čitatelji javljaju da je više kladionica kontaktiralo dopredsjednika ATP-a Gaylea Bradshawa, kako bi ukazali na moguću neregularnost meča.

"Svjesni smo svih informacija koje se pojavljuju o ovom meču te ćemo uputiti zahtjev za ispitivanjem regularnosti", istaknuli su u kladionici Betfair.

Svijet tenisa često potresaju kladioničarski skandali prvenstveno jer za dogovor rezultata nije potrebno puno sudionika, tek dvojica, onih koji igraju na terenu.

Dugo se istraživao meč u Poljskoj između Nikolaja Davydenka i Argentinca Martina Vassalla Arguella, međutim na kraju nitko nije bio optužen ni za što. Na kladionicama je bio blokiran i meč između Jevgenija Kafeljnikova i Fernanda Vicentea prije šest godina, nakon velikih uplata na Vicentea koji je dobio sa 2:0 u setovima. Nekoliko igrača, poput Dmitryja Tursunova i Michaela Llodre priznalo je da su im pristupali s ponudama da izgube mečeve.

M.Š.
Foto: hts.hr

Pročitajte više